Kiss Virág a legjobbak között

Bronzérmet nyert a magyar válogatott az U17-es női kosárlabda-világbajnokságon, miután vasárnap hat ponttal legyőzte a házigazda cseh csapatot. A kanizsai származású Kiss Virág és Dubei Debóra került be a bronzérmes magyar válogatottból az U17-es női világbajnokság álomcsapatába.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar csapat – mely az elődöntőben az Egyesült Államok együttesétől kapott ki – nem kezdte jól a bronzmeccset, az első negyed után 12 pontos hátrányban állt, ám a félidőre egy pontra megközelítette riválisát. A folytatásban aztán nagy csatát vívott egymással a két gárda, a magyarok azonban az utolsó negyed előtt már három ponttal vezettek, s végül 67-61-re nyertek.
A meccs legjobbja Kiss Virág volt, aki 21 ponttal és 10 lepattanóval zárta a találkozót, mellette a 18 pontos Nagy Dorottya is remekül játszott.

Dubei Debórát és Kiss Virágot választották be a legjobbak közé. Előbbi 15,6 pontot és 5 lepattanót átlagolt a vb-n, míg utóbbi a házigazdák ellen 67-61-re megnyert bronzcsata hőse volt 21 ponttal és 10 lepattanóval.
A két magyar játékos mellett a világbajnok amerikai csapatból Katie Samuelson és Joyner Holmes, valamint a döntőben 40 pontot szóró spanyol Angela Salvadores kapott helyet az All Star-ötösben.

Vélemény, hozzászólás?