Kis híján tragédia történt tűzhelyen felejtett étel miatt Nagykanizsán

Csütörtök hajnalban ismét tűzhelyen felejtett étel kapott lángra, ezúttal Nagykanizsán egy Akós úti lakásban. Itt is csak a gyors tűzoltói beavatkozásnak és a szerencsének köszönhette az ott lakó ember, hogy nem történt tragédia.

A nagykanizsai eset nem egyedülálló megyénkben. Számos alkalommal előfordult már a tegnapihoz merőben hasonló figyelmetlenség, amikor tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg úgy, hogy az ingatlan tulajdonosa közben elaludt a másik szobában.

Az említett esetek mindegyikében emberi gondatlanságról beszélhetünk. Megannyi esetben ételt felejtettek a tűzhelyen az ingatlan tulajdonosok, és vagy elmentek otthonról, vagy elaludtak. Csak a gyors tűzoltói beavatkozásoknak és a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia a gondatlanságokból.

Az esetek nagy részben középmagas épületekben keletkeznek, ahol a füst, tűz a többi lakóban is nagy riadalmat kelthet. A tűzoltók ezekben az esetekben a zárt lakásba is behatolnak, annak érdekében, hogy minél előbb meg tudják fékezni a lángokat és azok ne okozzanak kárt a szomszédos lakásokban.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy minden esetben győződjenek meg arról, hogy a készítendő étel a lakás elhagyását követően vagy lefekvés előtt nincs kitéve hőhatásnak.

Alatta nem ég gázláng vagy a villanytűzhely is kikapcsolt állapotban van. Ezzel a kis odafigyeléssel komoly káresetektől, személyi sérülésektől óvhatjuk meg magunkat és embertársainkat is – értesült honlapunk a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

(Fotók: Nagykanizsa HTP)