Kibővült a zalaszabari Holnapocska Tábor!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével valósult meg a Holnapocska Tábor szolgáltatás bővítése. Ezzel párhuzamosan a szabadidő központ területén szárazföldi komplex csúszda és játéktér került kialakításra, fedett térben. Együttesen a beruházások bekerülési összege mintegy 150 millió Ft, mely 60% vidékfejlesztési támogatásból, 40% saját forrás felhasználásával valósult meg.

Az 500 lelkes Zalaszabarban az elmúlt években lezajlott turisztikai fejlesztések első ütemeként megvalósult a Baán- pincénél egy borturisztikai szolgáltató épület, létrejött egy szabadtéri kalandpark, ifjúsági tábor és látogatóközpont is, amely a kezdeti időszakban csoportok fogadását tette lehetővé.

A Holnapocska Tábor szolgáltatás bővítése projekt kapcsán új információ- és jegypénztár épületet alakítottak ki a park területén, amely lehetővé tette, hogy csoportok mellett ma már egyéni vendégeket, állandó napi nyitva tartás mellett tud fogadni a létesítmény.
A beruházás során a meglévő kötélpályát további lecsúszó elemekkel és híddal bővítették, valamint íjász és lövész játékok biztosítására két beállásos fa palánkot alakítottak ki. A szabadidő központban található állatsimogatóban 2 db állatház és hozzájuk vezető utak épültek meg, valamint itt került megvalósításra egy kis játszótér is. A korábban rendelkezésre álló játék repertoár pedig egy légágyúval és baseball játékkal bővült. A területen kihelyezésre került több szemetes, asztal és pad készlet, információs tábla és napelemes kandeláber is. A Holnapocska Tábor szolgáltatás fejlesztésére összesen elnyert támogatás összege: 20 209 357 Ft volt.

A komplex, időjárástól független turisztikai szolgáltatás megvalósításához a jelenlegi kínálatot egy komplex szárazföldi csúszda és játéktér, mint beltéri játszóház kialakításával valósította meg a vállalkozás, melynek köszönhetően akár rossz idő esetén is alternatívát tud kínálni a látogatóknak. Három, 20 m hosszúságú óriáscsúszda indul 4,5 illetve 6,5 m magasságból, a könnyebb pályákról színes labdák közé érkezik a látogató, a legmerészebbek pedig kipróbálhatják a szabadesés érzését is a legmeredekebb változaton is. Mindezt teljes biztonságban, szakképzett felügyelet mellett, a nemzetközi előírásoknak megfelelve tehetik. A fedett játékbirodalomban a csúszdák mellett játéklabirintus kapott helyet, ahol az ügyességüket tehetik próbára a gyermekek. A komplex csúszda és játéktér kialakítására elnyert támogatás összege: 49 969 965 Ft volt.

Untitled
A szabadidő központban zajló nonprofit táborok mellett forprofit tevékenységet is fejleszt és üzemeltet a vállalkozás. Az állandó nyitva tartással rendelkező kalandpark tevékenységéből keletkező profitot a térítésmentes táborozók létszámának bővítésére kívánja fordítani. 2014-ben a LEADER „vidéki térségek együttműködése” pályázat segítségével több, mint 300 gyermeknek szerveznek térítésmentesen táborokat. A kalandpark turisztikai szempontból rendkívül kedvező elhelyezkedésének köszönhetően színesíti a régió program kínálatát. Zalakarostól mindössze 10 km-re található, Keszthelytől és Hévíztől 30 percnyi autóútra. Magas színvonalú családbarát szolgáltatásaival egyedi programkínálatot jelent a térségben. A családi élményfürdő komplexum, a Kis-Balaton ökoturisztikai látnivalói és a zalaszabari Zobori Kalandozoo Kalandpark és Szabadidő Központ együttesen kínál komplex élménycsomagot a térségben nyaralóknak.

A létesítmény avatására 2014.07.24-én, 10:00 órakor kerül sor, ahol avató beszédet mond Kiss Miklós Zsolt, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkár.

Vélemény, hozzászólás?