Kanizsai, zalai sikerek a fekvenyomó országos bajnokságon

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának.
Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

(A zalai csapat a versenyen)

A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték.
A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.

Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták. Az abszolút női és abszolút férfi kategóriák korcsoportonkénti dobogósait, valamint a csapatverseny első három helyezettjét serleggel jutalmazták.

(Szabó Kornél a dobogó legfelső fokán)

A Zala megyei csapat is méltó mód képviselte megyénket és számos dobogós helyezéssel tértek haza versenyzőink.
Szabó Kornél nagykanizsai tűzoltó 190 kilogrammos teljesítménnyel első helyezést Horváth János zalaegerszegi tűzoltó súlycsoportjában második helyezést, dr. Kocsis K. Dorottya harmadik helyezést ért el.

A megyék közötti hatodik helyezést elért Zala megyei csapat tagjai voltak még: Kránitz Antal Nagykanizsa HTP, Balázs Attila, Zalaegerszeg HTP, Szemán Gergely Keszthelyi KvK ,Váradi Ferenc, Hegedűs Péter, Takács Attila, Szigeti Balázs Lenti HTP.

Külön dicsőség, hogy Szabó Kornél egy speciális – életkor, a testsúly és a kinyomott súly számításával készített – összesítés szerint abszolút 3. helyet is megszerzett a megmérettetésen.
(Forrás és fotók: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)