Kanizsai temetői lopások: kamerákat szerelhetnek fel a sírkertekben

temetői lopás

Korábban már közreadtunk két Facebook bejegyzést ITT és ITT, amely szerint lopások történtek a sírokról a nagykanizsai temetőben.

A téma a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén is szóba került.

Mint a jegyzőkönyvből kiolvasható, például a Tripammer utcai központi temetőben és a peremkerületek temetőiben a lopásoknak talán úgy lehetne gátat szabni, hogy a sírkertekbe térfigyelő kamerákat helyeznének ki.

A temetői világításon is javítanának, legalábbis ezt mondta a február 25-i soros ülésen Dénes Sándor polgármester. Idézet a jegyzőkönyvből tőle:

„Más sokszor hallottuk és tapasztaljuk nemcsak a nagy temetőben, a nagykanizsai temetőben, hanem a peremkerületek, városrészek temetőiben is, hogy sajnos, amit a sírokra kiviszünk virágot az már másnap, vagy akár délelőtt kivittük és délután már nincs ott, hogy ilyen megtörténik. Itt ugye javaslattal is élt, hogy kamerákat helyeznénk el annak biztos, hogy lenne visszatartó ereje. Valószínűleg igen. Ugyanúgy az illegális szemétlerakókkal kapcsolatban is javaslatot tettek már korábban is, hogy helyezzünk el ilyen mobil kamerákat és akkor talán nem teszik. Valószínűleg, tehát egyszer visszatartó ereje van, bár akkor a szemetet egy kicsit távolabb viszik és odarakják az út mellé ilyenekről is volt itt szó, amit fel kell, hogy számoljunk. Ugyanígy a világításnak a kérdése a temetően, amit felvetett képviselő úr. Valóban ezek mind, mind fontos dolgok. Fitos úrral én felveszem a kapcsolatot és próbálunk valami megoldást találni erre.”