Ismét elindul az Egy doboznyi szeretet jótékonysági akció

A szervezők idén is mindenkit arra buzdítanak, hogy támogassa a rászoruló családok karácsonyát. A Csodapontok listáját hamarosan közzéteszik.
Három évvel ezelőtt Hella Ferenc református lelkipásztor kezdeményezésére hozták létre az Egy doboznyi szeretet elnevezésű jótékonysági akciót.
A kanizsai és környékbeli emberek segítőkészsége olyan nagy volt, hogy tavaly csaknem négyezer cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze karácsonyra.

(Fotó: egydoboznyiszeretet.hu)

– Nem biztos, hogy nekünk mindenképpen arra kellene törekedni, hogy négy-, öt- vagy hatezer csomag jöjjön össze. Arra kell törekedni, hogy minél több jöjjön össze, és legalább annyi ajándékcsomag legyen, amennyi embernek, amennyi gyereknek örömet tudunk ezzel okozni – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A Thúry Vitézlő Oskola idén is Csodapont lesz, vagyis ott is le lehet majd adni a cipősdobozokba csomagolt adományokat. – Mi egy hagyománytisztelő közösség vagyunk, és ami ebbe a tevékenységi körbe belefér, annak mi örömmel szolgálunk.
A szeretet és az egymással való törődés áthagyományozása az utánunk jövő nemzedékre alapvető kutyakötelességünk, ha azt szeretnénk, hogy a csemetéinkből egyszer majd jó magyar emberek legyenek – fogalmazott Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.

A szervezők az akcióhoz ezúttal is játékokat, könyveket, apró meglepetéseket várnak. A segíteni szándékozók a cipősdobozokat idén is a Csodapontokon adhatják le, ezeknek a listája hamarosan elérhető lesz a kanizsafest.hu oldalon.
(Forrás:Kanizsa TV)