Ingyen wifi a nagykanizsai Erzsébet téren

Az Erzsébet téri ingyenes wifi ötlete a Fidelitas Nagykanizsai Csoportjának elnökéhez köthető. Léránt Gábor elmondta, hogy számos középiskolás diákkal egyeztettek a fejlesztésről.

– Nagyjából egy hónappal ezelőtt jött az ötlet az itt élő és tanuló fiatalok javaslatára és kezdeményezésére. Ezt felkarolva készítettünk egy kezdeményezést, amit eljuttattunk polgármester úrnak, és ő ezt támogatta – fogalmazott az ötletgazda.

(Fotó: YouTube)

Az Erzsébet téren pár évvel ezelőtt volt már egy hasonló hálózat, de az nem működött tökéletesen, ezért a város vezetősége támogatta az új kezdeményezést.

– Valóban volt ilyen nyíltrendszerű wifi lehetőség, de valami volt a rendszerrel, nem működött. Nálunk az informatikai szolgáltató a Via Kanizsa, én a cég vezetőjével felvettem a kapcsolatot, megnézték, megvizsgálták, majd valóban bebizonyosodott, hogy nem működik. S így a ZNET-tel felvették a kapcsolatot, s most már ez működik – tette hozzá Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A polgármesteri hivatal tetejére elhelyezett készüléknek köszönhetően a tér teljes területén elérhető az ingyenes szolgáltatás.

– Kettő darab access point került felhelyezésre, ez a teljes területet lefedi a téren, nagyjából 200 méteres sugárban. A két eszköz összesen 500 kliens kiszolgálására képes. Úgy lett meghatározva, hogy minden eszköz 2/2 megabit per szekundum le- és feltöltési sebességgel tud csatlakozni az internetre – említette Szász Péter, a kivitelező cég üzletfejlesztési vezetője.

A térre érkezőknek a Nagykanizsa hotspot elérhetőségre kattintva lesz lehetőségük használni az ingyenes wifit.
(Forrás: Kanizsa Újság)