Így közlekedjünk Nagykanizsán a belvárosi rekonstrukciós munkálatok ideje alatt

nagykanizsa belváros rekonstrukció 2

Mint ismeretes, elkezdődtek a belváros megújításával kapcsolatos munkálatok a minap, a Múzeum teret a Rozgonyi utcával összekötő ideiglenes út kiépítésével. Ez  az első lépése a Fő u. rekontstrukció első ütemében zajló Sabján Gyula u. – Csengery u. közötti lezárásnak.

A belvárosi fejlesztés ideje alatt néhány forgalmi rend változásra és útlezárásra lesz szükség, melynek részleteiről alább olvashatnak:

Forgalmi rend a Sabján Gy. u. és Csengery utca között:

– A Fő úton a Huszti téri körforgalom és a Csengery utca között a forgalmirend-változása a következő: A Fő útról a Csengery utca – Sugár úti csomópontban mindkét forgalmi sáv irányítása jobbos. A Sugár út elején két forgalmi sávról érkező járművek fogadása érdekében 6 ferde parkoló állás megszűnik és becsatlakozó sáv épül ki.

– A Fő úton a Kalmár utcától a Zárda utcáig a forgalmi rend változása a következő:

– A Fő útról, a körforgalom felől a Sabján Gyula utca felé kötelező a balra fordulás.

– A Zárda utca felől a Fő út felé, a körforgalom irányában kötelező a balra fordulás.

– A Fő út építési szakaszát kiváltandó a Zrínyi utca – Csengery utca a kijelölt forgalomterelés útvonala. Ezzel összefüggésben a Zrínyi utca teljes szakasza kétirányú lesz az Ady utca és Csengery utca között az északi oldali parkolóhelyek megszüntetésével. A Zrínyi utca teljes szakaszán a jelenlegi áthaladási elsőbbség megváltozik, előnye teljes szakaszon a Zrínyi utcának lesz.

– Az Ady utca lezárásra kerül a Fő út felől. A Zrínyi utca felől csak a bentlakók, engedéllyel rendelkezők hajthatnak be. A Zrínyi utcai csomópontban, utóbbi forgalmi rendjével összefüggésben megváltozik a csomópont jelzőlámpás forgalom irányítása is. A Zrínyi utcán a E-on parkolónál, mindkét oldalon ideiglenes autóbusz megálló lesz. A Zrínyi utca Csengery utcai csomópontban a Zrínyi utca nyugati iránya felől, csak az autóbuszok fordulhatnak balra.

– A Csengery utcán Zrínyi utcától északra autóbuszsáv létesül. A Csengery utcán a Szent Imre utca csatlakozásától délre a Kisfaludy utcától kialakuló két forgalmi sáv becsatlakozó sáv kialakításával egy sávos keresztmetszetté szűkítik össze. A Csengery utcán a Szent Imre utcától északra, a nyugati oldalon parkolósáv kerül kialakításra, ezzel ellensúlyozva Zrínyi utcán megszűnő parkolóhelyeket.

– A Múzeum tér és Rozgonyi utca között forgalmi kapcsolat épül, tekintettel arra, hogy az építkezés idején a Múzeum tér déli, Fő úti csatlakozása megszűnik.

– A közösségi közlekedés útvonala a Király utca és a Huszti tér között a Zrínyi utca – Csengery utca – Fő út. Ellenkező irányban a Huszti tér felől az útvonal a teljes szakaszon kétirányú. A Zrínyi utca északi oldalán, a 12. sz. lakóház előtti parkoló felhasználásával ideiglenes autóbusz megálló épül ki.

(Forrás: fejlesztés.nagykanizsa.hu)

Vélemény, hozzászólás?