Havazás: Zala megye elesett

A szerdán hajnalban megkezdődött havazás miatt sok helyen történt baleset Zala megyében.
Baleset történt Becsehelyen a Kossuth tér 1. helyszínen, gépkocsikat szállító kamion állt keresztbe az M7-es autópályán Sormás térségében.

(Fotó: Kovács Krisztián – Zalai Utak „királyai” – Facebook. Árokba csúszott autó Zalaegerszegnél a Posta útnál)

A havazás miatt a szlovének lezárták a határt Tornyiszentmiklósnál.
A rendkívüli időjárásra való tekintettel 2018. február 7-én 7 óra 20 perctől a szlovén hatóságok nem engedik be Szlovéniába a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket. A zalai rendőrök a kamionokat a pihenőhelyekre terelik – írta a police.hu.
Három kamion is elakadt szerda reggel Zala megyében, a 74-es főút Hahót és Bak közötti szakaszán. A jeges úton egy teherautó is megcsúszott és az út menti árokba hajtott.
A helyszínre a pacsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a gelsei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést.

(Felborult autó szerdán reggel a havas úton Zala megyében. Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg – írta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Szintén ők számoltak be arról, hogy árokba borult egy kisteherautó Zalaegerszegnél, kamion és személyautó karambolozott a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszán.
Árokba hajtott egy terepjáró Pacsa és Felsőrajk között és egy személyautó Lenti és Csesztreg között.

(Autók, kamionok torlódtak fel Zala megyében a baki tetőnél. Fotó: Köcse Zsolt – Zalai Utak „királyai” Facebook)

Alsópáhok külterületén egy elakadt kamiont kellett az útra visszavontatnia a keszthelyi hivatásos tűzoltóknak. A műszaki mentést követően a jármű folytatni tudta az útját.

Bak külterületén a 75-ös számú főúton hat kamion akadt el, akiket a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók segítettek fel az emelkedőn, majd folytatni tudták az útjukat a tehergépjárművek.

Hahót külterületén egy nyerges vontató csúszott az árokba, akit a gelsei önkéntes tűzoltók vontattak ki az árokból.

Söjtör külterületén a 74-es számú főútnál a csúszós úton egy kamion akadt el. A gelsei önkéntes tűzoltók kiszabadították az elakadt kamiont, ami folytatta útját.

(Havas út Nagykanizsa belvárosában szerda délelőtt. Fotó: Varró Tibor)

Frissítés!

  • A horvát hatóságok is korlátozzák a 7,5 tonnánál nagyobb járművek behajtását országukba!
    A letenyei határátkelőhelyénél a hatóságok korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek belépését. Az említett tilalom az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érinti.
    A hatóságok folyamatosan terelik parkolókba a korlátozás alá eső járműveket.
  • Újra teljes szélességében járható az M7-es autópálya Sormásnál, ahol szerda reggel keresztbe fordult egy gépkocsikat szállító kamion – közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
    Cseresznyés Dániel elmondta: a mentés idejére a sztráda Letenye felé vezető oldalát lezárták. A mentés már befejeződött, a forgalom zavartalanul halad.
    A 218-as kilométernél – a sormási lehajtó közelében – történt balesetben senki nem sérült meg.
  • Időközben a korlátozásokat a rendőrség feloldotta, zavartalan a kamionforgalom Zala megyében.
    Letenyénél Horvátország felé, Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál Szlovénia irányába is szabad az út.

 

One comment