Elnémul Kanizsán a Helikon Rádió

Egy nagykanizsai, egy tatabányai valamint egy székesfehérvári helyi kereskedelmi rádiós pályázaton hirdetett eredményt e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
A testület a Nagykanizsa 95,6 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen alakilag és tartalmilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázó dtm Media Hungary Kft.-t nyilvánította nyertesnek.Mindhárman az Andy Vajnához köthető Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolva sugároznak majd műsort.




Honlapunk úgy tudja, az NMHH-nál az az eljárási rend, a nyertes pályázó beadja az igényét a sugárzásra, majd vele a médiahatóság szerződést köt és ettől az időponttól már nem a Helikon, hanem a dtm Media Hungary Kft egyik rádiója lesz hallható Nagykanizsán és vételkörzetében.
Azt még pontosan nem tudni, hogy meddig szól a Helikon Rádió Kanizsán, amelynek sugárzási idejét már több alkalommal is meghosszabbította az NMHH. Azt sem tudni, hogy a Helikonnak van-e valamilyen jogorvoslati lehetősége a döntéssel kapcsolatban, de a rádió háza tájáról úgy értesültünk, ha létezik ilyen, élnek a lehetőséggel.