Elment postásnak, majd ellopta a küldeményeket a 16 éves nagykanizsai diák

Küldeményeket lopott és leveleket égetett el egy postásként dolgozó diák a társaival Nagykanizsán
Sikkasztás miatt eljárás indult Nagykanizsán egy 16 éves fiatal és két társa ellen, mert a nyáron postásként dolgozó diák lopott a rábízott csomagokból, több száz levelet pedig elégetett vagy elszórt – erősítette meg a Zalai Hírlap információját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.
Sznopek Veronika közölte: sikkasztás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a három fiatallal szemben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság.

(A nagykanizsai 1-es számú Posta. Fotó: Google Street View)

A Zalai Hírlap online kiadása arról írt: egy olvasói levél alapján derült ki, hogy heteken át nem kézbesített leveleket a helyettesítő postásként dolgozó diák. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a lappal azt közölte, július 6-án érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Nagykanizsán, a Péterfai utcában, egy erdős területen három fiatalember postai leveleket éget el.
A nyomozók megállapították, hogy a postán diákmunkásként dolgozó 16 éves fiú a rábízott csomagokat és leveleket két fiatalkorú társával felbontotta. A küldeményekből mobiltelefontokokat, valamint más árukat tulajdonítottak el, illetve több kézbesítendő küldeményt elégettek, megsemmisítettek, több száz darabot pedig elszórtak az égetés helyszínén.
A lap megkeresésére a Magyar Posta kommunikációs osztálya a folyamatban lévő rendőrségi eljárás miatt nem adott tájékoztatást az esetről.
A diákmunkások foglalkoztatásával kapcsolatos kérdésekre azt válaszolták, hogy a posta által a nyári időszakban alkalmazott diákok közönséges levélküldeményeket kézbesíthetnek, hivatalos iratokat nem.
A munkaerő felvételénél személyes beszélgetés során ismertetik az adott munkakörrel járó kötelezettségeket, a munkavállalókat elméleti oktatásban részesítik, illetve tapasztalt postásoktól szakmai gyakorlati képzést is kapnak. MTI