Dénes Sándor kanizsai polgármester újévi köszöntője

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

A 2017-es év küszöbét átlépve, kérem, engedjék meg, hogy magam és városunk vezetése nevében boldog, békés, sikerekben és szeretetben gazdag új évet kívánjak Önöknek!

Minden esztendő, melybe belépünk, egy újabb esélyt jelent mindannyiunk számára. A most kezdődő 2017-es év szintén egy új lehetőség, amely megadatott nekünk, hogy szebbé és jobbá tehessük a saját, a családunk és közösségünk életét. Ezért kívánom Önöknek, hogy találják meg azokat a célokat, amelyek elérése kihívást és egyben örömet is jelentenek Önmaguk, családjuk és környezetük számára. Legyen sok olyan pillanat az életükben, melyek fényükkel beragyogják a mindennapjaikat, emlékezetessé téve a most következő évet. Ezáltal elmondhassák utólag, valóban élményekkel és értékekkel teli történetet adhatnak át az időnek, mert élni tudtak azzal az eséllyel, melyet a most kezdődő esztendő kínál fel.

Mert erre minden bizodalmunk meglehet, így reményteli szívvel tekinthetünk az előttünk álló új esztendő elé. A mögöttünk hagyott 365 nap a tervezés, az előkészítés és a békés, nyugodt építkezés jegyében telt el, összefogásban az itt élő emberekkel, családokkal, intézményekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal és vállalkozásokkal. Minden esélyünk megvan arra, hogy Nagykanizsán és a térségben mindannyian úgy élhessük meg az előttünk álló évet, hogy elindultunk közösen egy olyan úton, amely a város történetének egyik kiemelkedő időszakaként íródik be a krónikákba. Mind a közösségi, mind pedig a személyes életünkre nézve hiszem azt, hogy sikereket fogunk elérni, mert jó alapokra építkeztünk az elmúlt években, elkötelezett tenni akarás és kitartó munka áll mögöttünk.

Kedves Kanizsai Polgárok!

A következő napok arról szólnak, hogy még őrizzük a karácsony üzenetét, a családi együttlét örömét a lelkünkben, de már elkezdjük közösen a jövőnket tovább építeni. Még bennünk él az a csodálatos élmény, amikor Advent időszakában együtt segítettünk 4300 rászoruló gyermeknek, akik izgalommal és örömmel bonthatták ki szeretetdobozaikat, amelyeket Önök töltöttek meg a szívük melegével. De már bennünk izzik annak felismerése, hogy ezt az örömet mi együtt tudtuk megteremteni, összefogással, közös akarattal. Telve vagyunk reménységgel, mert kiderült rólunk, itt élőkről, hogy mennyi jóság, segítőkészség és együttműködési hajlandóság lakozik bennünk, s így milyen nagy dolgokra lehetünk még képesek. Kívánom, hogy ez a megtapasztalt erő, szeretet és akarat a 2017-es évben életünk minden fontos területén nyilvánuljon meg és váljon valósággá.

Azt kívánom mindannyiunk számára, hogy őrizzük meg minél tovább ezt a teljességet adó érzést, az örömmel megélt pillanatok hitet adó erejét. Hiszen az év minden napján szükségünk lesz a karácsony hordozta nyugalom, szeretet és bölcsesség iránymutatására. Kezdjük el úgy a 2017-es esztendőt, hogy képesek legyünk tovább formálni a jövőnket.

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Nagykanizsa városa a közös otthonunk, és ebben a világban vannak közös feladataink, ugyanakkor itt találhatóak azok a sikerek is, melyeket elértünk az elmúlt időszakban. Ezen eredményekkel érdemes számot vetnünk az új év hajnalán, hogy együtt tekintsünk a mögöttünk hagyott esztendőre.

Ezért is engedjék meg, hogy Nagykanizsa polgármestereként a közösségünk eredményeit és a jövőben ránk váró feladatokat megosszam Önökkel.

Az egyik fontos megállapításom az, hogy 2016-ban is elmondhatjuk, hogy a mögöttünk hagyott esztendő a folyamatosság jegyében, a sikeres jövő továbbépítésének esélyével telt el. Érezhettük, hogy a városi közéletben, a közgyűlés munkájában és a mindennapokban is az együttműködést elősegítő nyugalom és békesség volt a jellemző.

Hosszútávra szóló értékként említem a teljesség igénye nélkül a megújult utakat, járdákat és játszótereket, a Szivárvány EGYMI, a Palini és a Péterfy iskolák tornatermeinek felújítását, a Zrínyi és a Körösi iskolák műfüves pályáinak megépítését, a kiskanizsai iskola tornatermi öltözőinek teljes körű felújítását, a Miklósfai iskola nyílászáróinak cseréjét, a Csónakázó-tó modellező stégjének vagy a Tripammer úti ravatalozónak a felújítását. Mindezek a fejlesztések és felújítások egy hosszú folyamatba ágyazódnak, melyek gyermekeink jövőjét és az élhető város megteremtését szolgálják. Az elmúlt esztendőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében városunknak a 7,9 milliárd forint több mint 70%-át sikerült elnyernie, melyből ipari park bővítésére, bölcsőde- és óvodafejlesztésre, az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítására, a belváros tereinek, az Eötvös, a Széchenyi, a Deák tér zöldfelületeinek rekonstrukciójára, kerékpárút építésére valamint energetikai fejlesztésre költhetjük a kapott támogatást.

A Modern Városok Program keretében új ipari terület kialakítására első ütemben 3,8 milliárd forintot ítélt meg a kormány, mely az új munkahelyek létesítését segíti elő. A ferences kolostor megvalósíthatósági tanulmányát a bíráló bizottság elfogadta, és az új évben a fejlesztés elkezdéséhez 500 millió forintot fogunk kapni. A sportcsarnok, a versenyuszoda és a konferencia és rendezvényközpont előzetes megvalósíthatósági tanulmányai is elkészültek, a bíráló bizottság döntése még hátra van. Elkészült a Mura Program stratégiája, mely a Mura térségének gazdasági és turisztikai fejlesztését, a természeti értékek megőrzését szolgálja. A kormány a projektet támogatja, melynek központja városunk lesz.

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Az előbb felsorolt, a kormány által támogatott fejlesztések új távlatokat nyitnak Nagykanizsa 21. századi életében, melyek városunk anyagi és szellemi gyarapodását szolgálják.

Végezetül szeretném megköszönni minden Nagykanizsainak a munkáját, áldozatát, akik hittek az elmúlt időszak elért eredményeiben, és hiszik velünk együtt, hogy ennek a munkának a folytatása jelenti Nagykanizsa városának, az itt élő embereknek a fejlődését. Kívánok mindannyiuknak sok erőt, jó egészséget, sok szeretetet és örömöt, Istentől áldott békés új esztendőt.

Boldog új évet Nagykanizsa!

(Fotó: Dénes Sándor – Facebook. A cikk forrása: Kanizsa Újság.)