Csalás, lopás, kábítószer – 22 bűncselekmény miatt körözték

Európai elfogatóparanccsal körözött nőt fogtak el tegnap.

A nővel szemben 9 rendbeli kábítószerrel visszaélés, 11 rendbeli üzletszerű csalás és 2 rendbeli lopás elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot.

A német nyomozók néhány napja jutottak arra utaló információk birtokába, hogy H. Petra hazánkban bujkálhat, ezt követően léptek kapcsolatba a célkörözési alosztállyal. A magyar rendőrök további intézkedések végrehajtása után megállapították, hogy a körözött személy egy Nagykanizsa melletti településen bujkál.

Az asszonyt 2014. július 23-án összehangolt rendőri akció során fogták el, aki elfogásakor ellenállást nem tanúsított, személyazonosságát a helyszínen elismerte, vele szemben a kiadatási eljárás folyamatban van.

A nemzetközi információcserére a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának keretében történt. A 2010-ben létrejött Európai Uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. A hálózat célja, a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.

Vélemény, hozzászólás?