Bencsik Nagykanizsán: már nem csak magunkért harcolunk

Egyre több nyugat-európai polgár vásárol ingatlant Magyarországon, és ezek az emberek azért jönnek ide, mert tudják, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány vissza fogja verni a migránsok nyomását – jelentette ki a Demokrata főszerkesztője kedden Nagykanizsán.

bencsik-andras-nagykanizsan

Bencsik András a Fidesz által szervezett, a betelepítési kvóta elleni népszavazáshoz kapcsolódó utcai kitelepülésen a hetilap következő számában megjelenő írás kapcsán beszélt arról, hogy egy holland ingatlanközvetítő szerint Szigetvár környékén már mintegy ötezer dán, belga, holland és német állampolgár vásárolt házat „menedéknek”, mert már nem érzik magukat biztonságban ott, ahol élnek.
„Ott tartunk, hogy már nemcsak magunkért harcolunk, hanem Európa azon lakosaiért is, akik bennünk reménykednek, hogy tényleg meg tudjuk állítani ezt az őrületet” – fogalmazott Bencsik András.
Közölte: az előrejelzések azt mutatják, hogy a vasárnapi népszavazás érvényes lesz, sokan el akarnak menni, mert „az emberek felfogták, hogy őrült veszélyes helyzet van”. Olyan dolgok történnek a világban, amelyek félelmet keltenek mindenkiben.
Kitért arra is, hogy megítélése szerint a népszavazás nem pártpolitikai kérdés. „Amíg mi lakunk a saját hazánkban, addig lehet vitatkozni, de amikor olyan emberek jönnek, akik nem ismerik a vitát, és előbb ütnek, előbb lőnek és előbb robbantanak, és utána kérdeznek, akkor nagyon rossz világ lesz” – mondta Bencsik András.
Az Erzsébet téren tartott, az első percekben már mintegy tucatnyi érdeklődőt vonzó kitelepülésen Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy éppen egy évvel ezelőtt Nagykanizsán nagy számban jelentek meg a Horvátország felől érkező migránsok. Akkor ez félelemérzetet keltett, de a gyors rendőri fellépésnek, majd a határzár felállításának köszönhetően nem lepték el a várost az illegális bevándorlók.
Hozzátette, hogy Nagykanizsán negyvenezer körül van a választópolgárok száma, és az elmúlt időszakban általa folytatott beszélgetések szerint „az emberek többsége el akar menni szavazni”. MTI (Fotó: Facebook)