Azért rabolt, hogy visszakerüljön a börtönbe

Többszörös visszaesőként nem jogerősen 13 év fegyházbüntetést kapott a Zalaegerszegi Törvényszéken pénteken egy Vas megyei férfi, aki azért rabolt ki egy dohányboltot, mert vissza akart kerülni a börtönbe, ahonnan nem sokkal korábban szabadult – tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit felidézte: a férfi június 7-én egy konyhakéssel ment be az egyik zalaegerszegi dohányboltba. „Rablás van!” – mondta, és a bevételt követelte az alkalmazottól. Az eladó egy nejlontáskába 155 ezer forintot tett, a rabló többször is nyugodtan átszámolta, amíg a biztonsági szolgálat munkatársai, majd a rendőrök meg nem érkeztek.
A vádlott a bíróságon is közölte: be akart kerülni a börtönbe, ahonnan nem sokkal korábban szabadult, ezért az eladót többször felszólította, hogy nyomja meg a pánikgombot. Az vallotta, hogy el volt keseredve, nem volt munkalehetősége, kilátástalannak érezte az életét, korábban Vas megyében is azért követett el más bűncselekményt, hogy börtönbe kerüljön.
A tárgyaláson a vádlott többször hangoztatta: nem bántott volna senkit, a történtek miatt elnézést is kért az érintettektől. A bíróság a sajátos motiváció ellenére nem tekinthetett el a bűncselekmény tényétől, a fegyverhasználattól, a fenyegetettségtől és a korábbi hasonló próbálkozásoktól – jelezte a szóvivő.
A törvényszék a férfit mint erőszakos, többszörös visszaesőt 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

 

Vélemény, hozzászólás?