A páncélszekrény mellett a lány szívét is ellopta

Gondolt-e már arra, hogy aki kifoszthatja, aki vagyonától megszabadíthatja, talán akár a közvetlen környezetében lesz található? Valószínűleg ez vajmi kevesekben merülne fel abban a pillanatban, amikor szembesülnek a ténnyel, hogy értékeiknek lába kélt. Egy hévízi családdal épp ez történt. A rosszfiú vőjelölt nem csupán lányuk szívét lopta el, de szép összegű megtakarításaikat is meglovasította, méghozzá kétszer is. Hogyan történhetett ez meg? S hogyan lehet az ilyen, több, mint kellemetlen ügyeknek elejét venni?

(A fotó illusztráció)




A bűneset

Bármilyen hihetetlen, a Zala megyei rablásban a férfi barátnője, azaz a család saját lánya is aktívan közreműködött, miután úgy beleszeretett az illetőbe, hogy bármire hajlandó volt érte, vagy vele. A szülők megbíztak a „vőben”, s persze gyermekükben is. – Szerencsétlenségükre, ugyanis míg ők külföldön tartózkodtak, bérelt lakásuk trezorja a lánynál hagyott kulccsal nyílt ki.

A dologra nem derült fény azonnal, amikor a szülők hazaérkeztek, hiszen eszükbe sem jutott az egyszerű széf tartalmát ellenőrizni. Ezért csak két hónap elteltével jöttek rá, hogy eltűnt kétmillió forintjuk és ezer eurójuk. Ezt követően a lányt eltiltották a férfitól és természetesen rendőrségi feljelentést is tettek, miközben a széfet egy másikra cserélték, és az azt tartalmazó szekrény zárja is kicserélésre került. Ez azonban nem bizonyult elegendőnek, mivel a rabló már birtokában volt azon információknak, miszerint a házaspár hamarosan újra külföldi útra megy. Így egy hónap elteltével a férfinak másodjára is lehetősége nyílt szert tenni egy nagyobb értékű zsákmányra, ismét a lány segítségével, aki minden további nélkül beengedte őt a házba, hiszen a férfi nem csak a vagyon további részét, de a lányt is meg szerette volna szöktetni, legalábbis állítása szerint.

Ezúttal az egész széfet magával vitte annak teljes tartalmával, aminek köszönhetően így az első rablást megfejelte további 4,5 millió forinttal és hozzá majdnem 11 ezer euróval, továbbá sokat érő arany ékszerekkel és nyeremény-betétkönyvekkel. A bűnöző a szép summájú zsákmányt ideiglenesen a helyi romkertben rejtette el, mert úgy gondolta, egymaga nem bírja teljesen véghez vinni tervét, ezért egy keszthelyi ismerősét hívta segítségül a továbbiakhoz. A döbbenetes eset folytatására viszont, a korábbiak kapcsán már hamarabb fény derült, az elkövetők lebuktak. A folytatólagosan elkövetett lopások miatt a Keszthelyi Járási Ügyészség emelt vádat a gaztettet elkövető ellen, cinkostársának pedig bűnpártolás miatt kell felelnie.

Tanulság és megelőzés

Mint az bebizonyosodott, még a közvetlen ismerőseinkben, családtagjainkban sem mindig bízhatunk meg maradéktalanul. Amennyiben a háznál tartott megtakarításainkat, vagyonunkat és egyéb értékeinket teljes biztonságban szeretnénk tudni, nem elegendő egy egyszerű, kulcsos trezor e célra, hiszen annak tartalma könnyedén megszerezhető még úgy is, ha nincs, aki a zárat nyitó kulcsot egyenest a rabló markába adja. Ilyen esetben célszerű beruházni egy eladó páncélszekrénybe, ami a bútorszéfeknél lényegesen nagyobb védelmet nyújt, mivel több rétegű acélfallal, fúrás és lángvágó elleni védelemmel, 3 vagy 4 irányú hevederzárral, és/vagy számkombinációs zárral is ellátott, sőt riasztórendszerbe is beköthető, az átfogó védelem érdekében. Azt pedig, hogy akár pár napra, akár huzamosabb időre elhagyjuk a lakást, lehetőleg ne közöljük senkivel, vagy bizonyosodjunk meg arról, hogy e tény nem kerülhet illetéktelen kezekbe!

Cikk forrása: https://www.saffortszef.hu/

Vélemény, hozzászólás?