124 embert helyeztek biztonságba a rendőrök és a katasztrófavédők

Lentiben egy több mint öt hektáros tó gátja – négy méter szélességben és másfél méter magasságban – átszakadt, valamint a napok óta tartó esőzés miatt patakok áradtak meg a térségben. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Katasztrófavédelem munkatársai ezidáig 124 főt telepítettek ki közel félszáz ingatlanból, elsősorban Lenti üdülő övezetéből.

Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 40 fő, készentléti rendőrrel erősítette meg a zalai állományt.

A fel tíz előtt nem sokkal után kiadott közlemény szerint  két zalai település – Pördefölde és Tormafölde – nem, illertve részben közelíthető meg közúton. Tormaföldén megáradt a patak, amely miatt nem lehet áthaladni a településen.

A  rendelkezésre álló adatok szerint Lentit a 75-ös főúton még meg lehet közelíteni, azonban a körforgalomtól terelnek a rendőrök a 86-os főútig, Rédics felé; Lentin keresztül a 86-os főutat nem lehet közúton megközelíteni, a Sugár út felé terelik a forgalmat a 86-os főút irányába.

Lenti és Rédics között bizonytalan ideig szünetel a vasúti forgalom, mivel a víz alámosta a töltést.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is azt kéri a közlekedőktől, hogy lehetőség szerint kerüljék el az érintett útszakaszokat, illetve kellő óvatossággal vezessenek a vízátfolyások miatt.

Fotó: MTI/Varga György

Vélemény, hozzászólás?