Alumínium nyílászárók, HiSec biztonsági ajtók az Euroline-tól

Mert nem mindegy, milyen ajtó mögött hajtja álomra a fejét. Az sem, hogy mennyire biztonságos, de az sem, hogyan mutat az az ajtó. Mert ez az első kép az otthonunkról, nem mindegy hát, hogyan is fest maga a látvány.

Az Euroline nyílászáróival könnyű dolga lesz annak, aki őket választja, mert alumínium HiSec biztonsági ajtóit a cég sokféle színben, és annál is több dizájnnal árusítja, melyek mögött tényleg nem kell aggódnia otthona biztonsága miatt. Ezeket a termékeket kimondottan zárt lépcsőházakhoz ajánlják a cég szakemberei.

Miért fontos a biztonsági ajtó akkor is, ha a lakás bejárata egy zárt lépcsőházi ajtó mögött rejtőzik?

Mert talán pont ezért még csábítóbb lehet a betörők számára. Amíg az utcára nyíló ablakok és ajtók bárki számára láthatóak, járókelők, szomszédok jobbról balról, az utca túloldaláról, addig egy lépcsőházban maximum két, három lakásból látnak az ajtónkra. Na és persze jó eséllyel napközben nincs is otthon senki. Mi ez, ha nem csábítás?

Legtöbb esetben, ha egy idegen próbál bejutni egy soklakásos házba, meg sem kérdezi senki hová, kihez igyekszik. Ha pedig nem tudja a kódot, csak meg kell várnia, míg valaki ki- vagy bemegy a házba, egy kedves mosoly, egy határozott köszönés, és már bent is van a “kedves” betörő a lépcsőházban.

Ez pont elég ahhoz, hogy az ember elgondolkodjon egy biztonságos ajtó vásárlásáról.

Ha pedig egy ajtó jól zár, valóban megfelelően erős, modern, akkor a hő és hangszigetelése is kiváló, márpedig akkor bizonyos idő után meg is térül a befektetett pénz összege.

Nagyon fontos, hogy ne csak az ajtó legyen erős!

Sokszor beszélünk arról, hogy az ajtó ilyen-olyan lemezzel van bélelve, ilyen-olyan acél, nem lehet átjutni rajta. Arról már kevesebbet, hogy az első három rész, amit az ajtóknál fel szoktak törni, az nem is maga az ajtó.

Az egyik ilyen fontos része az ajtónak maga a tok. Ezért van szükség arra, hogy ez a része is erős legyen, ellenálljon a fizikai erőszaknak. A másik hely az ajtón, amit a betörők előszeretettel babrálnak, az ajtó pántja, pántjai. A harmadik pedig a zár. Természetesen a sorrend nem fontos, de tény, hogy ezeket a részeket előszeretettel babrálják meg a tolvajok, hiszen itt vannak illesztések.

Nézzük meg a cég kínálatában szereplő HiSec biztonsági ajtók legfőbb tulajdonságait

A legfontosabbak:

  • Kettő darab különálló zárbetét, melyhez 2 x 5 darab kódos kulcs tartozik
  • Az ajtó és a tokszelvény is acéllemezből készült
  • 15 darab acéltüske gondoskodik a megfelelő zárásról, mindezt 4 irányba elosztva
  • A csuklópánt kiemelésgátlóval van ellátva
  • Ásványgyapot az ajtó szigetelése, mely tartja a hőt, és szigeteli a hangot

Még néhány okos és kényelmes megoldás:

  • Halszemoptikás kitekintő nyújt biztonságos kilátást
  • Beépített csengő van elhelyezve az ajtón
  • A kilincs világít, hogy a sötétben is gyorsan a zárba találjunk.

Forduljon az Euroline-hoz bizalommal, kérdezzen bátran elérhetőségeiken.

Vadállat támadás Nagykanizsán

Egy nagykanizsai hölgy vasárnap hajnali fél egykor ment haza egy buliból, amikor a Balatoni úton megtámadta egy róka vagy aranysakál.

Az állat nagy valószínűséggel veszett lehetett, hiszen a róka és az aranysakál általában kerüli az embereket, fél tőlük.

A hölgy a morgó, támadó vadállat miatt kénytelen volt felmászni egy fára, majd értesítette az egyik ismerősét, aki kocsival érte ment. Az autóval sikerült elijeszteni a morgó, támadó az állatot, így a hölgy szerencsésen haza tudott jutni. Az állat elzavarásában segített még két másik férfi is, akik faágakkal igyekeztek elriasztani a vadat.

Nagykanizsáról rókás fotót nem kaptunk, de az idén áprilisban Szántóné Pölcz Évi lencsevégre kapott egy állítólagos aranysakált, amelyik egy autó motorházán ücsörgött a Péterfy iskola focipályája mellett a szelektív hulladékszigetek környékén.

Az életterük változása, csökkenése és a könnyű táplálékszerzés miatt rókákat, aranysakálakat eddig is láttak Nagykanizsán, de információink szerint most fordult először elő, hogy az állat emberre támadt.

Beszámolók szerint láttak aranysakált Kanizsán a Csótónál és a Dózsa György úti Smaragd lakópark előtt is.

Update! Időközben kaptunk egy fotót Kalmár Rozáliától, aki ezt az állatot fényképezte le március 29-én este a kanizsai Tesco parkolójában.

Holczer – Korosecz Kinga fotója Nagykanizsán a Mészáros Lázár utcánál készült.

Sebestyén Alexandra a nagykanizsai Platán soron fotózta le ezt a kocsi tetején üldögélő állatot, amely leírása szerint nem volt agresszív, de ijesztőnek tűnt.

A legtöbb aranysakált Somogy megyében látták

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk. A legtöbb aranysakál Somogy megyében és Baranyában jelent meg, jelenleg mintegy 6500 példányt tartanak számon a szakemberek. A ragadozók lakott területeken is portyáznak, a vadászok szerint pedig veszélyt jelentenek a vadállományra – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Fokozott rendőri ellenőrzések lesznek a kanizsai zebráknál

A közbiztonsági helyzetről is szó volt a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás e heti ülésén.

A polgármesterek Berke László ezredes, rendőrkapitány beszámolójából megtudhatták többek között azt is, hogy az elmúlt 4 hónapban minimálisan nőtt a bűncselekmények száma a kistérség területén, de az emelkedés csak Nagykanizsát és közvetlen környezetét érinti.

Fotó – archív. Édesanyát és 4 éves kisfiát gázolta el egy zalakomári nő Nagykanizsán tavaly áprilisban

A rendőrkapitány azt mondta, nincsenek negatív tendenciák, a terület közrendje és közbiztonsága jónak mondható. Hozzátette, a térfigyelő kamerarendszer további fejlesztéséről hamarosan döntés születik, Kanizsán pedig fokozott ellenőrzések várhatóak a kijelölt gyalogátkelőhelyek környékén.

Az ülésen több polgármester – Újudvar és Surd polgármesterei is – felszólaltak a településeket érintő átmenő forgalom kapcsán, kiemelve, hogy a nagy sebességgel közlekedő gépjárművek problémát okoznak. A rendőrkapitány megígérte, hogy ezeken a helyeken is gyakrabban lesz sebességellenőrzés – számolt be a Kanizsa TV.

Az esős idő miatt tovább tart az útlezárás Kanizsán

A Sugár út Királyi Pál utca és Rákóczi utca közötti szakaszának lezárása 05.24 (péntek) éjfélig kitolódik, mivel az esős időjárásra való tekintettel a munka nem tudott a megfelelő ütemben haladni – közölte a Kanizsa Újsággal a Nagykanizsai Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság.

Aszfaltozás miatt teljes útlezárás lesz Nagykanizsán

FIGYELEM! Teljes forgalmi lezárás! Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy jövő hét kedden (05.14.) a Sugár utca – Királyi Pál utca és Rákóczi u. között – teljesen lezárásra kerül a forgalom elől, burkolat marás, aszfaltozás, aszfaltozási munkálatok miatt. Zárás kezdete: 05.14. kedd ENYKK üzemkezdet. Zárás vége: péntek 05.17 este.

Bagolymentés Nagykanizsán

Nagykanizsán a Keleti városrészben a zöld területen (Liszt Ferenc és Kodály Zoltán úton) több bagoly család talált otthonra. Az állatmentők elmondása szerint a könnyebb táplálék szerzés miatt kerülhettek oda a baglyok.

Így költés idején hetente többször is riasztják az egyesület munkatársait, mert a gyenge fiókák kiesnek a fészekből és nem tudnak visszarepülni. A piciket ők rakják vissza őket a fészekbe.

A nagykanizsai “Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület munkatársától megtudtuk, valóban néha végeznek úgynevezett “bagolymentést”. A kis baglyok ha kisesnek a fészekből általában a fa alá bújnak, ahol az apróságokat megtalálja anyjuk és eteti őket.

Amennyiben kis bagolyt találnak, azt véletlenül sem vigyék haza, hanem értesítsék az állatmentőket, akik az apróságok életének védelme érdekében megteszik a jelzést az illetékes természetvédelmi őrszolgálat felé – tudtuk meg a kanizsai állatmentőktől. (Fotók: S. Varga György – Nagykanizsa)

Betclic – alternatív belépési link

Szeretne fogadni vízilabda, tenisz, rögbi, röplabda, rallye, ökölvívás, magyar futball, motorsport, krikett és számtalan sporteseményre?

Nos mindezt gyorsan és biztonságosan megteheti hiszen itt a Betclic.

A máltai székhelyű fogadási oldal egyre népszerűbb világszerte, ugyanakkor a hazai fogadók számára előnye, hogy magyar nyelvű kezelőfelülettel és ügyfélszolgálattal is rendelkezik.

Itt természetesen nem csak sporteseményekre fogadhatunk akár élőben, hanem online kaszinó is várja a játékos kedvű fogadókat.

A Betclic fogadási oldalra a regisztráció nagyon egyszerű, gyors és biztonságos.

Több mint 10 pénznemben fogadhat, természetesen az opciók közül elérhető a magyar forint is.

A kifizetés biztonságos és gyors valamint garantált.

Válassza a Betclic széles repertoárját és ha ügyesen játszik, nem fog csalódni.

Vihar: szobor is megrongálódott Nagykanizsán

Hétfő délután is további tűzoltó beavatkozásokat igényelt a nagy szél Zalában.
A nap végéig összesen negyvennégy esetben riasztották a zalai tűzoltókat a vihar miatt kidöntött fák eltávolításához.
A viharos szél Nagykanizsán egy tetőszerkezetet is megbontott.

Az esetek mindegyikét rövid idő alatt felszámolták a tűzoltók, személyi sérülés nem történt egy esetben sem – tudatta a katasztrófavédelem.

S. Varga György olvasónk küldte az alábbi két fotót nekünk, amelyen azt látszik, hogy a Thúry György téren 1971-ben felállított Thúry György szobor talapzata – amely Borsos Miklós alkotása – a vihar következtében megrongálódott.

Pótlóbuszok járnak Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között


Még tart a viharban leszakadt felsővezeték helyreállítása Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között, ezért pótlóbuszok járnak a két település között – tájékoztatta a Mávinform kedden az MTI-t.
A nagykanizsai vonalon egy-másfél órás késések lehetnek.
Zalaszentjakab és Nagyrécse között fél kilométeres szakaszon szakadt le a felsővezeték, előreláthatóan szerdán indulhat újra a forgalom azon a szakaszon – közölték.

Itt az Unibet alternatív belépési link

Az Unibet sportfogadási weboldal 1997 óta van a piacon és az eltelt időszak alatt több magas szintű szakmai díjban is részesült.

Az Unibet márka egy londoni céghez tartozik, amely a tőzsdén sikerrel szerepel.

Itt a hagyományos sporteseményeken túl egzotikus ázsiai országokban zajló eseményekre is fogadni lehet, sőt például meg lehet tippelni egy-egy elnökválasztás eredményét is.

Az Euróvíziós dalfesztiválra szintén lehet fogadni az Unibet-tel, amelynek egyik fő erőssége az éppen élőben zajló eseményekre való fogadás.

Az Unibet saját televízióval rendelkezik, amely sportcsatornaként funkcionál.

A regisztráció könnyű, viszont a személyes okmányaira szüksége lesz, hogy a rendszert használhassa.

Az Unibet-nek 120 országban mintegy 7 millió felhasználója van, akikhez Ön is csatlakozhat. Regisztráljon, fogadjon, nyerjen és élvezze a játék örömét.

Bet365 alternatív link

A világ egyik vezető fogadási oldala a Bet365.

A weboldalon a számtalan hagyományos sporteseményen túl fogadni lehet különféle egzotikus versenyekre is. Sőt, az éppen tartó eseményekre élő fogadási lehetőség is kínálkozik.

A regisztráció egyszerű, viszont az első bejelentkezés előtt meg kell, hogy bizonyosodjanak arról, hogy valóban a fogadó regisztrált, ezért személyi okmányaira szüksége lesz.

Ezt követően az elbírálás rövid időn belül megtörténik és már fogadhat is a világon éppen zajló számtalan eseményre.

A Bet365 híres arról, hogy adatai itt a legnagyobb biztonságban vannak.

A Bet365 2000 óta működik a piacon, időközben szolgáltatása sporttelevíziózással is bővült, így gyakorlatilag nem csak egy fogadási oldal tagja lesz, aki belép, hanem egy kiváló sport tévét is nézhet.

A Bet365 A+ minősítéssel is rendelkezik, ugyanakkor tökéletes informatikai háttér az alapja mindannak, hogy a fogadók zavartalanul tehessék meg tétjeiket.

Regisztráljon a Bet365-re, nyerjen, legyen szerencséje és gazdagodjon!

1 2 3 179