50-100 milliós kár a nagykanizsai GE-ben kitört tűzben

Zala megyében az elmúlt tizenhárom évben nem volt olyan nagy kiterjedésű és akkora tűzoltóerőt igénylő tűzeset, mint ami tegnap, a nagykanizsai GE raktárépületében keletkezett.

Amint arról a katasztrófavédelem beszámolt, szerdán, nem sokkal délután egy óra előtt tűz ütött ki egy gyár telephelyének egyik raktárépületében, a nagykanizsai Kinizsi utcában. (A GE-ben. A szerk.) A tizenegyezer négyzetméteres épület kétezer négyzetméteres része teljes terjedelmében égett. A raktárban villanykörteburákat tároltak, a hatalmas tűz okozta rendkívül magas hőmérsékleten az épület oldalát takaró kopolit üvegek végig megolvadtak.

A tűz oltásában csaknem hatvan tűzoltó vett részt, Nagykanizsáról, Zalaegerszegről, Zalakarosról, Pacsáról, Lentiből, Keszthelyről, Kaposvárról, Marcaliból és Nagyatádról érkeztek az egységek.

A helyi hivatásos tűzoltók a magasból mentő járművek megérkezéséig a rendkívüli hőhatással megküzdve védték az épület még ép részeit a lángoktól. A beavatkozó tűzoltórajoknak négy létrasugárral és négy vízsugárral, hét órán át tartó megfeszített munkával sikerült a kétezer négyzetméteres raktárrészben keletkezett tüzet eloltaniuk.

Az épületből száz dolgozót menekítettek ki a tűzoltók kiérkezése előtt, az eset során senki nem sérült meg. Mindvégig a helyszínen volt a katasztrófavédelmi mobil labor, amelynek szakemberei folyamatosan méréseket végeztek, azonban a tűz környezetében lévő lakóterületeken nem mutattak ki veszélyes koncentrációban az egészségre káros gázokat.

A cég képviselőjének becslése szerint ötven-száz millió forint körüli kár keletkezett a raktárhelyiségben, azonban kiemelte, hogy a tűzoltók munkájának köszönhetően több milliárd forintnyi értéket sikerült a megfelelően megválasztott tűzoltástaktikával és szakszerű beavatkozással megmenteni.

A tűz keletkezési okának megállapítása érdekében tűzvizsgálati szemlebizottság alakult, amely jelenleg is vizsgálja a helyszínt a keletkezési okot kutatva.
(Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
Előzmények ITT.

Földrengés volt Nagykanizsa térségében

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Nagykanizsa közelében – írta a katasztrófavédelem csütörtökön a honlapján.
Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma azt közölte, hogy mintegy négy kilométeres mélységben keletkezett a földmozgás.
A földrengést a lakosság nem érzékelte, a katasztrófavédelem ügyeletére ezzel kapcsolatos bejelentés nem érkezett. MTI

Az adatok szerint a földrengés csütörtökön hajnali 4 óra 3 perckor következett be.

Több nagykanizsai olvasónk is jelezte, hogy reggel 6 óra körül kisebb földrengést tapasztaltak Kanizsán, a lakásukban.

Magyarország területén évente átlagosan 100-120 kisebb (mint 2.5 magnitúdójú) földrengést regisztrálnak érzékeny szeizmológiai hálózat segítségével. Ezek nagy része a lakosság számára nem érezhető.
A rengések megfigyelt gyakorisága alapján az ország területén évente négy-öt olyan földrengés keletkezik, mely az epicentrum környékén már jól érezhető, de károkat még nem okoz (2.5-3.0 magnitúdójú).
Jelentősebb károkat okozó rengés csak 15-20 évenként, míg erős, nagyon nagy károkat okozó, 5.5-6.0 magnitúdójú földrengés 40-50 éves intervallumban pattan ki.

Nagykanizsa környékén legutóbb az idén április végén volt kisebb földrengés Sandnál.  Arról ebben a cikkben számoltunk be.
(A fotó illusztráció)

Lángol a GE gyára Nagykanizsán – Videó

(Fotó: YouTube)

Tűz ütött ki szerdán egy nagykanizsai gyárépület (A nagykanizsai GE gyárában. A Szerk.) több száz négyzetméteres lámpabúraraktárában – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Az épületet mindenki elhagyta, sérültről nincs információ.
Bangó Szilárd elmondta: a lángok a raktár második emeletén csaptak fel. Három vízsugárral oltják a tüzet, de a munkákat nehezíti a raktárépületet borító sűrű füst.

(A tűz tovább terjedt a kanizsai GE-ben. Fotó: Facebook)

Az elsődleges információk szerint mintegy száz ember tartózkodott az épületben. Bangó Szilárd közölte, személyi sérülésről nem kaptak információt.
Az oltási munkákra Zalakarosról, Pacsáról, Marcaliból, Keszthelyről és Zalaegerszegről érkeztek tűzoltók.
A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett, és egy mobil labor is a tűzesethez indult. MTI

(Videó: Szakony Attila – Zalai Hírlap)

Update!

Továbbra is tartanak a tűzoltási munkálatok Nagykanizsán, ahol korábban a Kinizsi utcában a General Electric raktárépületében keletkezett tűz.
Jelenleg több mint ötvenen dolgoznak a tűz megfékezésén, több létraszer és vízszállító segíti az egységek munkáját.
A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját is biztonságban lehozták, a palackot nem érte hőhatás.

Pont ebben a hónapban számoltunk be arról, hogy eladja magyarországi fényforrás üzletágát is a General Electric.

Többek között a nagykanizsai GE gyár is vevőre vár.

Érdekes, sőt mi több figyelemreméltó hírt érkezett a gyárból a mai tűzeset kapcsán. Jelzett a tűzjelző, de a Kompakt csarnokban, amire ki is mentek a rendészek, nem találtak tüzet.
Viszont a tűzjelző továbbra is tüzet jelzett, így lekapcsolták a rendszert. Amikor észrevették, hogy hol van tűz, már késő volt közbelépni.
A tűzoltók is ezért érkeztek jelentős késéssel. A hamis tűzjelzés máskor is előfordult már az Izzóban.
Amennyiben ez a hír igaz, akkor fejeknek kell hullania a gyárban. De várjuk meg az illetékesek vizsgálatát – írta egyik olvasónk.

Időközben az alábbi közleményt kaptuk a GE Fényforrás üzletága részéről Varga Imrétől:

A GE Fényforrás üzletága részéről az alábbi álláspontot tudom megosztani a cég nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktár épületben bekövetkezett tűzeset kapcsán, amiről a mai nap folyamán önök is tudósítottak:
„A GE Fényforrás üzletág nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktár épület második emeletén tűz keletkezett. Az épületet sikeresen kiürítették, személyi sérülés nem történt. A helyszínre kiérkezett tűzoltók sikerrel eloltották a tüzet. Az üzem környezete nem volt veszélyben. A GE mindenben együttműködik a hatóságokkal a tűz okainak kivizsgálásában.”

Közben olvasóinktól is érkeztek a fotók a kanizsai GE gyárában kitört tűzről.

Transformers Kanizsán

Olvasónk küldött nekünk egy fotót Nagykanizsa büszkeségéről, a MÉH-telepet őrző ócskavasrobotról! – írta cikkében az Index.

És valóban, Kanizsán tényleg van egy Transformers-szerű “autobot”, egészen pontosan a Horváth MÉH Facebook oldalán találtuk meg a fotót.

A fényképet amúgy a vállalkozás még 2015 végén tette fel a közösségi oldalra.

Aki esetleg nem tudja, hogy mi az a Transormers, az részleteket a témakörben többek között ITT OLVASHAT.

Kisteherautó szakította át a szalagkorlátot az M7-esen

Kedd hajnalban az M7-es autópálya 201-es kilométerénél egy textilt szállító kisteherautó a szalagkorlátot átszakítva az út menti vízelvezető árokba csapódott.
A jármű műszaki mentését a Nagykanizsáról érkező hivatásos tűzoltók végezték, akik tűzoltódaru segítségével kiemelték a járművet az árokból, majd az autómentőre helyezték azt.
A balesetben nem sérült meg senki.
(Fotók: Bognár István tű. tőrm – Nagykanizsa HTP – BM OKF Médiaszerver)

Kiemelkedő kezelések személyre szabottan

Magán-egészségügyi klinika, amely 2011 óta működik, páratlan lehetőséget kínál a betegek széleskörű kezelésére, amely a legnagyobb biztonságban és kényelemben valósul meg. Pécs városában, Délnyugat-Magyarországon a legmodernebb üveg- és betonszerkezet ad otthont az egyedi magánklinikának. Több, mint ötven vezető orvosi szakértő és orvosok dolgoznak együtt, hogy Ön megfelelő kezelésben részesüljön.

A szakembereknek egytől egyig fontos, hogy a legmodernebb orvosi technológiai kutatásokban vegyenek részt. Az épület mellett tágas parkoló foglal helyet, a klinikán pedig járóbeteg-osztály, fogászati műtéti helységek, egy-kétágyas szobák biztosítják, hogy a betegek megfelelő kezelést kapjanak. Nemcsak a betegek, de a szakmai csapat igényét is egyaránt szolgálják.

A csapat elkötelezte magát az mellett, hogy a legjobb minőséget a legjobb áron, ésszerű keretek között biztosítsák. A laboratóriumra jellemző, hogy rendkívül korszerű, a legmodernebb technológiával van ellátva, kellő múlttal rendelkezik.

A legtöbb esetben az emberek tartanak a fogorvosi kezelésektől , idegesek és félnek, ha az ellátásról van szó. A magánklinikai fogászati rendelőbe belépve megnyugodhatnak, hiszen kellőképpen felszerelt, modern és minden rendelkezésre áll, amely egy megfelelő kezeléshez szükséges.

A fogorvosi osztály és a sebészeti osztály együttműködve általános érzéstelenítés mellett végzi a műtéteket. Teljesen felszerelt fogorvosi rendelővel és modern panoráma röntgengéppel is rendelkezik a fogászati osztály. Modern anyagokkal dolgoznak, semmit nem bíznak a véletlenre: többek között fém kerámia koronák, hidak, aranykerámia koronák.

Ugyancsak megvalósul a CAD-CAM alapú tervezés és kivitelezés, 70-szeres számítógépes nagyító mikroszkóppal valósul meg. A laborban dolgozó kollégák egytől egyig magasan képzett fogtechnikusok, akik maguk is kitűzték maguk elé azt a célt, mely szerint a legnagyobb elismerést az ügyfelek, a betegek adják.

A legmodernebb technikával a fogtechnikai laboratóriumunkban szinte minden szükséges munkafolyamatot megvalósítanak a. A teljes minőség-ellenőrzés is minden munkafolyamatban megjelenik, és versenyképes árakat garantálnak.

Különleges powerbank

Biztosan előfordult már a legtöbbünkkel, hogy a lehető legrosszabb pillanatban hagyott minket cserben saját mobiltelefonunk, és lemerült az akkumulátor akkor, amikor a leginkább szükségünk lett volna rá. Ugyanez igaz a táblagépekre is, legrosszabb esetben még töltő sincs nálunk.

A legszükségesebb esetben a legközelebbi hálózati töltési lehetőséget keressük, miközben azon izgulunk, hogy egy fontos hívásról vagy üzenetről ne maradjunk le. Ha még autós töltő sem áll a rendelkezésünkre, de némiképp szeretnénk, hogy elérhetőek maradjunk, akkor az egyedi powerbank lehet a legjobb megoldás a problémára.

Nem csak praktikus, de mobilisak lehetünk segítségével a mindennapokban is. Nagyon fontos mindennapjaink során, hogy munkában, vagy utazás közben elérhetőek maradjunk kollegáink, barátaink, rokonaink számára. Bárkivel előfordult már, hogy elfelejtette feltölteni mobiltelefonját, vagy nem figyelt oda a töltöttség mennyiségére.

Ha hosszan használjuk, igénybe vesszük mobiltelefonunkat vagy tabletünket, ugyanezzel a helyzettel találjuk szemben magunkat. Érdemes megelőznünk a bosszúságot és elkerülnünk a problémát. A mobilitás kapja jelen esetben a legnagyobb hangsúlyt, hiszen mai rohanó világunkban pozitív, ha valaki bárhol, bármikor a legtöbb esetben elérhető, ha valami probléma merül fel.

Nem is beszélve arról, hogy fontosabb ügyeinket is mobilon keresztül intézhetjük, legyen szó utalásról, vagy parkolás érvényesítéséről. Az egyedi powerbank segítségével bárhol, bármikor van lehetőségünk készülékünket feltölteni, készítése során akár egyedi feliratok is készíthetőek rá. Ha ajándékozni szeretnénk akár rokonnak, akár egy ügyfélnek, a reklámajándék lehet a legjobb választás.

Fő szempont, hogy hasznos és mindig elől legyen, ha kell, hiszen ha valami nem praktikus és figyelemfelkeltő, azt az érzést keltheti, hogy nincs igazán szükség rá. Megéri ebben az esetben olyan színt és fajtát használni, ami a cég arculatához a legjobban illik.

A hosszú élettartam és használhatóság a legfontosabb a powerbankot illetően, de ha egyedi, saját ötletünket is belevisszük, még emlékezetesebb élményt adhatunk. Egyszerűen csak fel kell töltenünk, mielőtt megkezdjük utunkat, így bárhol használhatjuk. Érdemes körülnéznünk, hol juthatunk hozzá a legkedvezőbb áron, olyan praktikus készülékhez, amely egyben személyre szabható.

Faágak zuhantak Kanizsán

A heves szél miatt két helyen is nagyobb faágak törtek le Nagykanizsán.

Szombaton nem sokkal déli 12 óra előtt a Szent Flórián téren egy hat méteres fa ága leszakadt amely gyalogosforgalmat veszélyeztette.
A helyi hivatásos tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel távolították el a leszakadt ágat.

Pár perccel később a Rózsa utcában egy fa ága letörött, a forgalmat akadályozva.

A nagykanizsai tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályt képező növényt.

(Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Őz ugrott egy autó elé Nagykanizsa és Sormás között

A baleset miatt két másik gépjármű is összeütközött.
Elgázolt egy őzet egy gépkocsi a 7-es főút 211-es kilométerszelvényénél, Nagykanizsa és Sormás között vasárnap a kora reggeli órákban.
A balesetet egy arra érkező gépjármű vezetője észlelte, ezért fékezett, azonban a mögötte haladó gépkocsi már nem tudott megállni és belehajtott.
Az utolsó jármű két utasa könnyebben megsérült a balesetben.
A nagykanizsai hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoznak a műszaki mentésen.
(Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Frissítés!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy egy kisteherautó és egy mögötte haladó Suzuki ütközött össze a 7-es főút érintett szakaszán.

Mint írták, a baleset során ketten sérültek meg, őket a mentők a Kanizsai Dorottya Kórházba szállították.

A rendőrök nem sokkal 9 óra előtt a forgalomkorlátozást feloldották, a 7-es érintett szakasza újra teljes szélességében járható.

A rendőr tiszthelyettesek avatásán kérte meg Cintia kezét a kanizsai srác

Június 17-én (szombaton) Budapesten tett esküt több mint 1000 készenléti rendőr a fővárosi Hősök terén.

A frissen felavatott rendőrök között ott volt a nagykanizsai ifj. Horváth Zoltán is, aki meglepte szerelmét Rába Cintiát és az eskütétel után Budapesten kérte meg szíve választottjának kezét, akivel már 4 éve együtt járnak.

Cintia persze nem számított rá, hogy Zoli erre készül és aztán hullottak a könnyek is.

És persze a válasz IGEN volt.

Gratulálunk az ifjú párnak és a jól szervező szüleiknek és a barátoknak is 🙂

A fotókat Horváth Zoltántól a Kanizsa Csillagai Művészeti Együttes vezetőjétől kaptuk.

Az ő, immár készenléti rendőrré lett, férfivé érett fia kérte meg Cintia kezét, aminek nagyon örült Zoltán és kedves felesége is 🙂

1 2 3 97