Diós-Meggyes pite

Ha édességek, akkor jöjjön egy újabb kedvenc, amely nagyon sok gyümölccsel variálható, így nem lehet megunni…

10426633_1421692538113861_6056411630037252572_n

A tésztához:
100 gr daràlt dió,
60 gr mandulaliszt,
40 gr kókuszliszt,
2 tojàs,
1 ek méz (eritrittel helyettesíthető),
késhegynyi szódabikarbóna,
csipet só,
1 citrom reszelt héja és egy kis leve.

A hozzávalókat összekevertem majd teavajjal és kókuszliszttel kikent pite formàban egyenletesen eloszlattam.

A töltelékhez:
45 dkg magozott meggy,
1 nagy alma lereszelve,
2-3 ek eritrit (ízlés szerint).

A hozzávalókat összeforralom majd hozzáadok 1 ek útifűmaghéjat, amitől bekocsonyàsodik.

A tésztàt külön 12-15 percig 180 fokon sütöm, míg el nem kezd barnulni. Majd a sütőből kivéve ràöntjük a meggyes-almás szószt, amivel tovàbbi 5-7 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ha a meggyet barackra váltjuk, akkor kicsit hasonlít a zserbóra…

A képen látható pite tetején díszítésnek egy kis tészta maradék van elszórva.

-HelloPaleo-

Narancsos-csokis álom muffin

10389362_1421684081448040_833946701858599225_n

Hozzávalók 12 muffinhoz:
3 tojás
1 érett banán
8 dkg eritrit
1 kk foszfátmentes sütőpor
1 narancs reszelt héja és kis leve
2 dkg natúr kakaó
5 dkg 85%-os étcsokoládé
5 dkg kókuszzsír
4 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt

Az étcsokit felolvasztjuk a kókuszzsírral együtt egy tálban. A többi hozzávalót a lisztek kivételével csomómentesre keverjük. Ehhez hozzáadjuk a csokis masszánkat és végül a liszteket. 175 fokon 25-30 percig sütjük.

Ez a muffin az egyik kedvencem, a narancsos étcsokoládét juttatja eszembe…Próbáljátok ki, nem lehet abbahagyni, de vigyázat, tényleg nem! 😉

-HelloPaleo-

1 3 4 5