Szilvás-csokis pite

10568802_1449623425320772_4369894770687904594_n

A hozzávalók

A tésztához:
100 gr mandulaliszt,
60 gr kókuszliszt,
20 gr amarántliszt,
20 gr tápiókaliszt,
2 db tojás,
1ek. méz,
1 citrom reszelt héja, a felének a leve,
1 kk. szódabikarbóna,
csipet só

A szilvás réteghez:
750 gr szilva,
2 kanál eritrit (szilva savanyúságától függően),
1kk. fahéj (ízlés szerint)

A csokimázhoz:
1 dl kókusztejszín (cocomas),
0,5 dl víz,
5 dkg étcsoki,
1kk. eritrit

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a vajjal előre kikent piteformába kézzel elnyomogatjuk, majd 15 percig 180 fokon megsütjük. A szilvát kimagozzuk, kissebb darabokra vágjuk és egy edényben “szilvalekvárt” kezdünk főzni, ìzesitjük eritrittel és fahéjjal kb. 15 percig főzzük. Tűzről levéve egy evőkanál utifűmaghéjjal bekocsonyásìtjuk, majd a linzerszerű tésztánkra ràkanalazzuk és még 7 percig sütjük. Miután kihűlt a piténk, azután ráönthetjük a csokirétegünket, aminek az elkészìtése 2 percet vesz igénybe! A kókusztejszínt, a vizet és a csokit összeforraljuk és kész is!

Mehet a hűtőbe egy kicsit szilárdulni, aztán mehet is az arcba!

-HelloPaleo-

K.S.C. Muffin

A mai reggelink: kolbászos-sajtos-cukkinis tojásmuffin.
Nagyon egyszerű elkészíteni és ameddig reggel az ember összeszedi magát pont megsül
Hármat ettem meg belőle és bőven elvoltam vele 2-3 órán át. Szerintem nagyon laktató, finom és ezerféleképpen variálható!

10565234_1448291732120608_8792172572110413703_n

Hozzávalók 8 muffinhoz:
5 tojás
2 ek lenmagpehely
2 ek amarántliszt
1 ek mandulaliszt
1-2 csipet só, kis bors
Késhegynyi szódabikarbóna
Parasztkolbász, kemény sajt, cukkini

Egy tálban habosra felvertem a tojást, majd belekevertem a száraz hozzávalókat és végül az apróra vágott kolbászt, cukkinit és sajtot.
Nekem kb 6-8 cm-es cukkini maradék volt otthon és egy kis kolbászvég. Sajtból is 2-3 kis kockát raktam egy-egy muffinba.
A kolbász nagyon intenzív és ahogy a képen látszik szépen kisült a zsír belőle.
Addig sütjük, míg meg nem emelkedik a muffin és szép színe nem lesz. Nem néztem az időt, de kb. 15 min lehetett. Aki a folyékonyabb tojást jobban szereti, az hamarabb kiveheti a sütőből.

Jó étvágyat hozzá!
-HelloPaleo-

Házi rozskenyér

Hozzávalók:
30 dkg víz, 50 dkg rozsliszt, 2,5 dkg friss élesztő, kb. 1 evőkanál cukor és ugyanennyi só.

A friss élesztőt és a cukrot a langyos vízbe tesszük és kovászt készítünk.
Ehhez hozzáadjuk a lisztet, majd a sót ( lehetőleg ne érintkezzen az élesztővel), és megdagasztjuk.

Sütőpapirral kibélelt tepsibe kenyeret formázunk, és hagyjuk kelni meleg helyen kb. 15 percig.
Ezután picit formázzuk ha szükséges, a tetejét bevágjuk, és elő melegített sütőben 220 fokon 40-45 percet sütjük.

Tanács: a Sütő aljára lehet tenni egy kislábasban vizet.
Az utolsó 5 percben kenjük meg a kenyeret egy felvert tojás és kevés tej keverékével, hogy fényes és ropogós legyen a kérge.

-FitPoint-

10409017_537338973058413_6057113383126626394_n

Narancsos répatorta sajtkrémmel

Hozzávalók: 20 dkg porcukor (helyett eritrit) és 1 narancs héja lereszelve. 40 dkg sárgarépa lereszelve, 4 db tojás, 20 dkg olaj (helyett kókuszzsír), 25 dkg liszt, 2 lapos teáskanál szódabikarbóna, 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj, ugyanennyi őrölt szerecsendió, 2 lapos teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só.

10527738_537259509733026_7607706208652646194_nAz eritritet, reszelt narancshéjat, a tojásokat és az olajat (kókuszzsírt) jól összekeverjük. Hozzákeverjük a reszelt répát, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
Ezeket jól összedolgozzuk és egy nagyobb (24,26-os) tortaformába öntjük, amit kivajazunk, lisztezünk.
Előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, 180 fok) kb. 35-40 percig sütjük.
Ha megsült kivesszük, és hagyjuk a formában kihűlni,.
Krém:
Egy edényben olvasszunk fel kb. 8-9 dkg fehér csokit és 5 dkg vajat. Ehhez adjunk hozzá 30 dkg mascarpone-t, 1 narancs kicsavart levét (és ha szükséges) 5 dkg eritritet. Jól kikeverjük, majd eloszlatjuk a kihűlt torta tetején. Tegyük hűtőbe legalább 15 percre.
Díszíthetjük reszelt narancshéjjal, reszelt étcsokival, mazsolával.

Mi már leteszteltük, nagyon finom!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!!
-FitPoint-

Répás paleo zsemle

Egy kis újdonság, még nekem is: répás paleo zsemle.
10574528_1443098395973275_7453128556295721985_n

Hozzàvalók:
1 tojàs,
100 gr reszelt sárgarépa,
3 ek lenmagpehely,
0,5 ek útifűmaghéj
0,5 ek chia mag, (ha nincsenek 1-2 ek lenmagpehely)
100 gr mandulaliszt,
15 gr amaránt liszt,
1 kk só, bors,
1 tk aszkorbinsav,
1 tk szódabikarbóna és a tetejére magok.

Egy deci vízbe rakjuk bele a lenmagpelyhet, az útifűmaghéjat és a chia magot. Hagyjuk állni kb. 20 percig. Addig reszeljük le a répát majd adjuk hozzá a felvert tojást és a többi hozzávalót. Keverjünk össze mindent és kis zsemléket formàzva sütőpapírral kibélelt sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt süssük készre.

Az egyik zsemlét megtörtem, hogy lássátok milyen a belseje. Egy kicsit tömött, de elfelezve megpakolva mindenféle finomsággal vagy pirítósként kiváló reggeli vagy vacsora variáció.
Jó étvágyat hozzá!

-HelloPaleo-

Müzliszelet háziasan

Egy kis paleo müzliszelet, csak úgy…mert megkívántam. 
10431673_1440092669607181_7657409912898541830_n
Hozzávalók 8 db-hoz:
60 gr darált dió
20 gr darált kókuszreszelék
20 gr mandula+kesudió
50 gr aszalt szilva (kén-dioxid és cukormentes)
30 gr mazsola
1 kk fahéj
Víz
Útifűmaghéj (kihagyható)

A fenti összetevőket aprítógépbe raktam és kész is.
Annyi vizet adjunk hozzá, hogy formázható legyen, majd hagyjuk állni egy napig a hűtőben és szelhető is. Én legközelebb rakok bele puffasztott amarantot, hogy pelyhes állaga meglegyen és olvasztott étcsokival megbolondítom a tetejét. 

-HelloPaleo-

Paleo rántott sajt

paleo rántott sajt

Bemutatom az első paleo rántott sajtom, ami szinte tökéletes . Nem folyt ki sütéskor, a prézli olyan, mint a hagyományos, mi kell még?

A titka: tojás-mandulaliszt-tojás-mandulalisztes panírozás, majd a fagyasztóba raktam egy éjszakára és fogyasztás előtt sütöttem ki forró olajban (lehetőség szerint olíva, vagy kókuszolajban). Hát nem guszta? Nekem nagyon bejött! A köret párolt zöldség volt.

Próbáljátok ki!

-HelloPaleo-

Diós-Meggyes pite

Ha édességek, akkor jöjjön egy újabb kedvenc, amely nagyon sok gyümölccsel variálható, így nem lehet megunni…

10426633_1421692538113861_6056411630037252572_n

A tésztához:
100 gr daràlt dió,
60 gr mandulaliszt,
40 gr kókuszliszt,
2 tojàs,
1 ek méz (eritrittel helyettesíthető),
késhegynyi szódabikarbóna,
csipet só,
1 citrom reszelt héja és egy kis leve.

A hozzávalókat összekevertem majd teavajjal és kókuszliszttel kikent pite formàban egyenletesen eloszlattam.

A töltelékhez:
45 dkg magozott meggy,
1 nagy alma lereszelve,
2-3 ek eritrit (ízlés szerint).

A hozzávalókat összeforralom majd hozzáadok 1 ek útifűmaghéjat, amitől bekocsonyàsodik.

A tésztàt külön 12-15 percig 180 fokon sütöm, míg el nem kezd barnulni. Majd a sütőből kivéve ràöntjük a meggyes-almás szószt, amivel tovàbbi 5-7 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ha a meggyet barackra váltjuk, akkor kicsit hasonlít a zserbóra…

A képen látható pite tetején díszítésnek egy kis tészta maradék van elszórva.

-HelloPaleo-

Narancsos-csokis álom muffin

10389362_1421684081448040_833946701858599225_n

Hozzávalók 12 muffinhoz:
3 tojás
1 érett banán
8 dkg eritrit
1 kk foszfátmentes sütőpor
1 narancs reszelt héja és kis leve
2 dkg natúr kakaó
5 dkg 85%-os étcsokoládé
5 dkg kókuszzsír
4 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt

Az étcsokit felolvasztjuk a kókuszzsírral együtt egy tálban. A többi hozzávalót a lisztek kivételével csomómentesre keverjük. Ehhez hozzáadjuk a csokis masszánkat és végül a liszteket. 175 fokon 25-30 percig sütjük.

Ez a muffin az egyik kedvencem, a narancsos étcsokoládét juttatja eszembe…Próbáljátok ki, nem lehet abbahagyni, de vigyázat, tényleg nem! 😉

-HelloPaleo-

1 3 4 5