Diós-Meggyes pite
Ha édességek, akkor jöjjön egy újabb kedvenc, amely nagyon sok gyümölccsel variálható, így nem lehet megunni…
A tésztához:
100 gr daràlt dió,
60 gr mandulaliszt,
40 gr kókuszliszt,
2 tojàs,
1 ek méz (eritrittel helyettesíthető),
késhegynyi szódabikarbóna,
csipet só,
1 citrom reszelt héja és egy kis leve.
A hozzávalókat összekevertem majd teavajjal és kókuszliszttel kikent pite formàban egyenletesen eloszlattam.
A töltelékhez:
45 dkg magozott meggy,
1 nagy alma lereszelve,
2-3 ek eritrit (ízlés szerint).
A hozzávalókat összeforralom majd hozzáadok 1 ek útifűmaghéjat, amitől bekocsonyàsodik.
A tésztàt külön 12-15 percig 180 fokon sütöm, míg el nem kezd barnulni. Majd a sütőből kivéve ràöntjük a meggyes-almás szószt, amivel tovàbbi 5-7 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá! Ha a meggyet barackra váltjuk, akkor kicsit hasonlít a zserbóra…
A képen látható pite tetején díszítésnek egy kis tészta maradék van elszórva.