Paleo magos zsemle

Újítani akartam egy kicsit a pékàrukat illetően, így gondoltam kreàlok gyorsan pàr kis zsemlét egy kicsit vàltoztatva az egyik kenyerem receptjét.

Nekem nagyon ízlik, azt hiszem mostanàban ez lesz az egyik kedvenc!

Hozzàvalók 8 kisebb zsemléhez:
4 tojàs
160 gr víz
4 ek útifűmaghéj
4 ek olivaolaj
1,5 kk só és szódabikarbóna
1 kk aszkorbinsav
100 gr mandulaliszt
50 gr amaràntliszt
65 gr lenmagpehely
35 gr kókuszliszt
35 gr szezàmpehely
Magok a díszítéshez

A tojàsokat felverjük, majd mehet bele a víz, az olaj és az útifűmaghéj. Hagyjuk egy kicsit àllni, majd adjuk hozzà a sót, az aszkorbinsavat és a szódabikarbónàt és pàr perc múlva a többi szàraz hozzàvalót. (Kóstoljàtok meg, hogy elég sós-e nektek, mert néha egy kicsit sótlanul sütök.)
Jól dolgozzuk össze a masszàt és nedves kézzel formàzzunk belőle kisebb bucikat. A tetejét szórjuk meg kedvünk szerint magokkal.

190 fokon 20 percig sütöttem légkeverésen, majd 160 fokon tovàbbi 10-15 percet.

-HelloPaleo-

Szólj hozzá a Facebookon!
   
loading...

Vélemény, hozzászólás?