Karácsonyi diótorta

Vendégvàràs, izgalom, paleo vacsora, új receptek, a szüleim és az egyik tesóm a pàrjàval …. A desszert a képen làtható diótorta…

Hozzàvalók a tésztàhoz:
6 tojàs
6 ek eritrit
150 gr daràlt dió
50 gr mandulaliszt (helyettesíthető dióval)
1 tk szódabikarbóna
Fél kk vanília
Csipet só

Krém hozzàvalói:
3,3 cl cocomas annyi vízzel
felöntve, hogy kb 1 dl kókusztej legyen belőle
90 gr eritrit
130 gr daràlt dió
1 ek liszt (pl.:nyílgyökérliszt)
150 gr laktózmentes teavaj
Rum/diólikőr ízlés szerint

A tojàsok fehérjét a csipet sóval kemény habbà verem, majd tovàbbkeverem az eritrittel. Végül pedig hozzàadom a tojàssàrgàjàt, és a szàraz hozzàvalókat. Sütőpapírral kibélelt tortaformàban 180 fokon 35 perc alatt elkészül.
Ràcson kihűtjük, majd óvatosan hàrom felé vàgjuk.

A krémhez felraktam a tejet melegíteni majd belekevertem az eritritet és amikor elolvadt akkor a tűzről levéve hozzàadtam a daràlt diót, a lisztet és a szobahőmérsékletű vajat és végül a rumot. Mikor kihűlt habverővel pàr perc alatt habosra kevertem.
Ezt a krémet kentem aztàn a rétegek közé, a tetejére és az oldalàra is .

Nagyon finom…valamit azonban nem értek…àllt egy napot a hűtőben és az eritrit ropogott evéskor egy kicsit a fogam alatt…
3 verzió ennek az elkerülésére:
Ledaràlom az eritritet
Mézet rakok a krémbe
Tovàbb verem a krémet

Nagyon finom, rumos, diós, könnyű!

Érdemes kipróbàlni, az ünnepekre is kívàló desszert

-HelloPaleo-

Szólj hozzá a Facebookon!
   
loading...

Vélemény, hozzászólás?