Kényelmes és komfort férfi ruházat

Minél idősebb, annál szebb

Természetesen tudod, hogy a közmondás borról és a nőkről szól, minél idősebbek, annál jobbak és kedvesebbek. Eszt lehet mondani néhány ruhadarabról is, beleértve a férfi pólót is. Bár már évek óta velünk van, a férfi pólók megszűnnek a divatról új és új modellekkel, mintákkal, vágásokkal, színkombinációkkal és minőséggel anyag. A férfi póló a 19. század végén és a 20. század elején jelent meg a katonai egyenruha részeként amit kevesen tudunk. De attól az időtől kezdve átment egy ideig, és ez a ruha ment vele együtt hosszú útra a fejlesztésén keresztül.

A népszerű és divatos univerzális színek

A jelenlegi trend a tiszta vonalakra vonatkozik. A fehér népszerűvé vált és univerzális a fehér minden ragyog. Az idősebb ismert, kevésbé, néha több. Ha valaki úgy dönt fehér vagy fekete póló, minden bizonnyal nem gond milyen színt választunk. Még ez talán első pillantásra az olcsó férfi pólók nagyon érdekesek és vonzóak lehetnek az ember számára, ha modern a vágásuk. A fehér és fekete színek mellett a pólók piros színe egyre népszerűbbé válik a férfiak körében. Ha a mai ember érdeklodik a divatvilágnal, tudja, hogy a pólók szó szerint divatosak és stílusosak és szexi. És ha a megfelelő nadrággal és cipővel illeszti őket, akkor nagyon érdekes a ruha és sok nő figyelmét veszi fel. Természetesen azt is kaphatja fehér vagy fekete ing, ha helyesen választja.

Kényelmes univerzális férfi ruházat

Férfi pulóverek tartoznak a legnépszerűbb férfi ruhásszekrényekhez. Nagyon megbízhatóak és jó társ, bárhová is megy. Kényelmesek és modernek egyidejűleg. biztosan nem találunk olyan embert, aki nem rendelkezik kedvenc pulóverével. Kis fiúk szeretik őket viselni tizenévesek, fiatal és régi mesterek. Az időtlenség szimbóluma – ezek a férfi pulóverek. Viselhetők tréningruha és farmer.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pulóvert? A választás legfontosabb kritériuma a férfi vágása pulóverek. Fontos megérteni, hogy milyen lehetőségeket fogsz viselni a kiválasztott férfi pulóverek. Inkább enyhébb színek jobban illeszkednek a munkához vagy a családi ünnepségekhez, a merészebb modellek A partit barátaival vagy családi piknikével lehet megszállni.

Miként ültethetők el a tudás magjai a szervezetben?

A munkáltatók között egyre többen osztják azt a nézetet, miszerint a mai magyar oktatási rendszer nem készíti fel kellőképpen a munkavállalókat a megfelelő minőségű és intenzitású munkavégzésre. A cégeknek külön megoldást kell találniuk, illetve időt és energiát invesztálniuk az újonnan érkezett dolgozók képzésébe.

Természetesen joggal adódhat a kérdés, hogy mindezt milyen módon célszerű végezni. Milyen megoldást érdemes alkalmazni a munkatársak képzésére és fejlesztésére? Rövid bejegyzésünkben bizonyított és bevált módszereket mutatunk arra, hogy miként ültethetők el a tudás magjai egy szervezeten belül.

Mikor lehet szükség egy munkatárs képzésére?

A cég munkatársainak képzésére, oktatására és fejlesztésére többféle helyzetben is szükség lehet. Az első és leginkább kézenfekvő az a pont, amikor egy újdonsült munkavállaló érkezik a fedélzetre. Lehet, hogy van már releváns szakmai tapasztalata, de a vállalaton és csapaton belüli specifikus folyamatokat, eljárásokat és az uralkodó értékrendet még nem feltétlenül ismeri. Éppen ezért a betanítását meg kell oldani lehetőség szerint minél rövidebb időn belül.

Továbbképzésre lesz szükség akkor, amikor egy új folyamatot, munkamenetet vagy projektet kell megvalósítani. A transzfer nagy eséllyel másfajta előképzettséget is igényelhet, ezért a munkatársakat fel kell készíteni rá.

Emellett gyakori jelenség egy meglévő munkatárs fejlesztése annak érdekében, hogy záros határidőn belül képes legyen ellátni egy magasabb szintű vagy speciális képzettséget igénylő munkakört.

Vállalaton belüli képzési fajták

Mentori programot szokás alkalmazni akkor, amikor egy nemrég érkezett munkatárs még irányításra szorul. Ilyenkor kap egy mentort, aki támogatja őt, figyel rá, és tapasztalatát felhasználva tanácsokkal látja el.

Belső tréning vagy oktatás szokott történni olyan esetekben, amikor egy vagy több személy részére történik tudásmegosztás egy, az adott területen tapasztaltabb kolléga részéről. A tréning történhet elméleti vagy gyakorlati módszerek alkalmazásával, illetve a kettőt ötvözve is.

Nagyobb cégeknél szokás külön tréner csapatot alkalmazni, akik széleskörű ismereteik révén sokrétű készségekkel tudják gazdagítani a kevésbé tapasztalt kollégák tudástárát.

Külső képzések

Rendkívül előnyös tud lenni, illetve új lendületet adhat a cégen belüli hangulatnak, hogyha minőségi oktatásokon vehetnek részt a munkatársak irodán kívül is.

Erre a célra remek alkalmat jelenthet egy-egy szakmai konferencia vagy workshop, ahol nemcsak az ismeretek bővítésére, hanem a kapcsolati tőke ápolására és erősítésére is lehetőség van. Emellett alkalmazhatók külsős tréner cégek is, akik az oktatás területére specializálódva, gyakorlatorientált képzési formákkal képesek növelni a munkatársak tudásának szintjét.

Természetesen fontos szem előtt tartani a fokozatosság elvét. A megszerzett új ismereteknek időt kell hagyni, hogy a gyakorlat során is beépülhessenek.

Ápold a kertet, és ápold a kerti gépet is!

Tavasztól őszig mindenki élvezi az egyre melegedő napokat, és a szerencsések igyekeznek is ki a kertjeikbe. Igen ám, de mint mindennek, a szép gyepnek, a formára vágott bokornak, a tisztára pucolt kertnek is ára van. Dolgozni kell vele. Ha kell, akkor puszta kézzel, de ha megtehetjük, könnyebb kerti kisgépekkel.

Akár fűnyíró, akár sövényvágó, vagy a nagyobbak közül például egy kis kerti traktor ápolást, gondoskodást, jelen esetben kabantartást igényelnek.

Az Agrooroszi webáruházában Honda és kínai OHV motoralkatrészeket, karbantartási készleteket vásárolhat az ilyen típusú gépeihez. Ezek a csomagok levegőszűrőt, motorolajat és gyújtógyertyát tartalmaznak, és így készletben 15%-kal kedvezőbb az áruk, mintha egyesével vásárolná meg ezeket a termékeket.

A gépnek lelke is van

Na, azért ne kezdjünk beszélgetni vele, de tény, hogy sokat javít az élettartamán, ha megfelelő módon járunk el tárolásával kapcsolatban, és adott időszakonként elvégezzük a szükséges karbantartást. Belsőégésű motoros gépeknél fontos az olajcsere, légszűrő cseréje, valamint a gyújtógyertya ellenőrzése is.

Tárolásánál figyeljünk rá, hogy ne érje víz, ne tegyük olyan helyre, ahol könnyen beszennyeződhet. Ha nincs lehetőség ezek elkerülésére, gondoskodjunk róla, hogy le legyen takarva. Vásároljunk takarófóliát, nagyobb gépekre tehetünk ponyvát is.

A szezon kezdetekor nézzük át azokat az alkatrészeket, melyek elkophattak, beporosodhattak, pára vagy víz hatásának lehettek kitéve.

A szezon végével pedig tisztán, letakarítva tegyük el gépeinket.

Mindenképp hasznos, ha a gép vásárlásakor kapott használati utasítást, kézikönyvet alaposan átolvassuk, mert egyértelműen a gyártó utasításai alapján eljárva lesz optimális élettartamú az eszköz.

Nem mindegy, hogy elektromos vagy benzinmotoros gépről beszélünk. Az elektromos gépeknél minden szezon kezdetekor feltétlen vizsgáljuk meg a vezeték sértetlenségét, mert baleset-, de leginkább életveszélyes, ha sérült a kábel. Ha az, mindenképpen ki kell cserélni. Nézzük meg a burkolatot, az se legyen repedt vagy hiányos, de ha az, általában ennek cseréje sem probléma, érdemes mihamarabb sort keríteni annak cseréjére is.

Régi vagy új?

A benzinmotoros gépek manapság már leginkább 4 ütemű motorral készülnek. Fontos különbség többek között az, hogy a 2 ütemű motoroknál úgynevezett keverék benzint kellett használni, ami annyit jelent, hogy a kenéshez szükséges olajat a benzinhez kellett keverni. A modernebb 4 ütemű motoroknál ezt az olajat már külön tartályba kell tölteni. Ennél a résznél érdemes a gép kézikönyvét elővenni, és áttanulmányozni az olajcsere mikéntjét.

Ha pedig kérdés merül fel egy-egy probléma megoldása, alkatrész beszerzése során, az Agrooroszi webáruház szakemberei műszaki kérdésekkel kapcsolatban használható telefonos segítséggel állnak vevőik rendelkezésére.

Bíróság elé áll a kanizsai presszó tolvaja

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.
A gyanú szerint a 45 éves nagykanizsai férfi még tavaly december 24-én 13 óra körül Nagykanizsán, a Zemplén Győző úton lévő egyik presszóban ellopott egy pénztárcát.

A gyanúsított a vendéglátóhely vezetőjének pult mögé lerakott erszényét emelte el, amíg ő a raktárban pakolt.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 45 éves férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.
(Forrás:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság )

Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsán

Szerelmes kalandtúra indul útjára február 14-től – március 20-ig Nagykanizsán.
Valentin napon a kanizsai Erzsébet téren február 14-én – ez a nyitónap is – 17 órakor felavatják a Szerelmesek padját és kiosztásra kerülnek az útlevelek.

17-én Szerelmesek miséjére kerül sor az Alsótemplomban, de lesz párok megáldása az evangélikus, a református és az adventista gyülekezetekben is. 23-án és március 2-án párkapcsolatépítő túra indul.
Február 27-én a Cinema Nagykanizsa moziban ketten egy jeggyel nézhetik meg az Egy nap c. magyar filmet, amely egy 3 gyerekes anyuka 1 napját meséli el.
Március 20-án a sorsolásra és záróeseményre Mihalec Gábor párterapeutát várják.
Lesz még más előadás is, cukrászdai randi, interaktív múzeumlátogatás, kvíz az egyetemen, otthoni kreatív tevékenység és sok más érdekesség. A fődíj 2 éjszakás welness pihenés lesz a zalakarosi Hotel Karos Spa-ban – tudtuk meg Bende Piroska szervezőtől.
A részletes programokról, tudnivalókról a
Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsa Facebook oldalán tájékozódhattok.

Feneketlen gödör Nagykanizsán

“Karácsony előtt dec. 21-én vagy 22- én a Huszti téren volt egy csőtörés. A hibát kijavították, de a gödör sem a javítás után, sem a két ünnep között nem temette be magát, mert gondolom arra várnak, azért van még mindig ebben az állapotban.” (Forrás: Olvasónk)

A kórházi dolgozókhoz ment karácsonykor a kanizsai államtitkár

Idén is meglátogattuk a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóit, akik a Karácsonyt is munkával töltik. A kardiológiai osztályon egy jelképes ajándékcsomaggal köszöntem meg minden egészségügyi dolgozónak, hogy az ünnepek alatt is számíthatunk rájuk.

Ahogy mi, a térségben élők számíthatunk az ápolók, orvosok, mentők munkájára, úgy a magyar egészségügy, a betegek és egészségügyi dolgozók is számíthatnak a kormányra.
Azon dolgozunk, hogy a betegellátás színvonala és az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, anyagi megbecsülése is javuljon, a magyar rendelők és kórházak fejlődjenek.
A Kanizsai Dorottya Kórház az elmúlt években szinte teljes egészében megújult, a fejlesztés pedig tovább folytatódik.

Hála és köszönet minden egészségügyi dolgozónak! – írta Facebook oldalán Cseresnyés Péter.

(Fotó: Facebook)

Üzleti tervezés

Ha nemcsak megbízható könyvelőt keres, széles szakmai háttérrel rendelkező szakemberek és tanácsadók támogatják Önt, , így vállalkozása biztosan látható eredményeket fog felmutatni. A partnereik érdekét a saját magukénak tekintik, mindent megtesznek azért, hogy cége a lehető legsikeresebb legyen, és a legjobban működjön.

Az üzleti terv készítése elengedhetetlen, ha új és innovatív projektekbe akar belevágni, ezek úgyszintén segítenek a siker elérésében. A hatékony üzleti tervek többféle forgatókönyv átgondolását segítik, így a lehetőségek figyelembe vételével segítik meghozni az optimális döntést.

A startupok és induló vállalkozások esetében elengedhetetlen a stratégiai tervezés, de ha felelősen gondolkodó cégvezetőkről beszélünk, akkor ez minden új induló projekt esetében elmondható. Ugyanakkor nemcsak induló vállalkozásoknak van szüksége üzleti tervezésre, már meglévő vállalkozás esetén is elengedhetetlen pl.: újabb piaci termékek bevezetése, további piaci terjeszkedés, hitel vagy új befektető belépése esetén.

A reális üzleti tervek az érdekelt felek számára feltárják a kockázatokat és a kiadásokat tárják, így biztos adatokkal támasztják elő a döntéseket. A jól összeállított üzleti terv segít a bevételek optimalizálásában és az erőforrások kihasználásában, valamint a két tényező megfelelő összehangolásában. A kitűzött célok teljesülését a lépésekre bontott megvalósítási folyamat teszi lehetővé, mely részletesen kitér az erőforrások biztosítására, a szükséges tőke összegére és a fedezeti pont megállapítására.

A készpénzáramlás, vagyis a cashflow az üzleti terv fontos részét képezi. A tényeket összevetve feltárja a kockázati tényezőket, tükröt tart a vállalkozás elé, és tovább erősíti a működő megoldásokat. A pénzáramlási táblázatok és a tapasztalt szakemberek által készített üzleti tervek azon túl, hogy valós képet mutatnak, a vállalkozás érdekét is figyelembe veszik, így támogatják a tudatos és hatékony cégvezetést. Az adminisztráció kiszervezésével lehetővé válik saját cégvezetési gondjainak csökkentése és emberei túlterheltségének mérséklése, amely segítséggel a gyorsabb fejlődés valósulhat meg.

Cseresnyés: a kormány kiemelt figyelmet fordít a társadalmi vállalkozási szektorra

A kormány kiemelt figyelmet fordít a társadalmi vállalkozási szektorra, lépéseket tesz a leghátrányosabb szereplők felkarolására, a hátrányos helyzetű régiók támogatására – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO) konferenciáján csütörtökön, Budapesten.

(Fotó: MTI)

A szociális, szolidáris gazdaság társadalmi felzárkóztatásban betöltött szerepéről rendezett kétnapos konferencián az államtitkár hozzátette: a Magyarországot történelmileg jellemző kelet-nyugati törésvonal valamennyi gazdasági és társadalmi jelenségnél érvényesül. Ahol a piaci szerepvállalás nem teremti meg a lehetőséget a munkavállalásra, jövedelemszerzésre, a gyors üzleti eredményeken kívül más célokra is szükség van a gazdasági aktivitás élénkítéséhez – fejtette ki.

A kormány tavaly meghirdette 6 milliárd forintos kerettel a társadalmi vállalkozások fenntartható munkahelyteremtését célzó programját, a nyertes pályázók 6,5-250 millió forint összegű projekteket valósíthatnak meg – tette hozzá. Az államtitkár szerint a jövedelemszerzés és gazdasági fejlődés mellett felelősséget kell vállalni a szociális biztonságot nyújtó rendszerek működtetésében is, ami egyre nagyobb kihívás a nemzetállamoknak, így szükség van a helyi közösségekre, vállalkozásokra is.

A szociális gazdaságban működő társadalmi vállalkozások pedig hidat képeznek a piaci folyamatok és a társadalmi szükségletek között – tette hozzá.
Kunijosi Hirosi, az UNIDO főigazgató-helyettese kiemelte: a társadalmi vállalkozók nagyon fontos katalizátorai az innovációnak és a gazdasági fejlődésnek. Számuk évről évre nő, 4-ből egy újonnan létrejövő vállalkozás társadalmi vállalkozás az Európai Unióban.

A szektor 11 millió embert foglalkoztat, ami 6 százaléka az összes foglalkoztatottnak – ismertette.     Nikoletti Antal, az NGM helyettes államtitkára elmondta: a kormány támogatja a hosszú távú együttműködést az UNIDO-val, mivel a szervezet által képviselt célok, az ipari fejlesztés és a társadalmi felzárkózás egybevágnak a kormány elképzeléseivel. Úgy vélte, Magyarország példává válhat a többi ország számára a munkahelyteremtés és a gazdasági fejlődés területén elért eredményei miatt. MTI

Csapadékvíz tározás

A csapadékvíz tudatos kezelésének szükségességét több tényező is befolyásolja és szükségessé teszi, mint a heves záporok, zivatarok, a meglévő csapadékvíz elvezető rendszerek kapacitását meghaladó nagy mennyiségű lehulló eső, a hosszabb-rövidebb természetes csapadék utánpótlás nélküli időszakok. A szélsőséges időjárási körülmények, amelyek napjainkra egyre inkább jellemzőek, elengedhetetlenné teszik a csapadékvizek időszakos, vagy hosszú távú tárolásának kérdését.

A vízminőségi és vízgazdálkodási projektek során kerül alkalmazásra a csapadékvíz tározás. A terület használati jellegének vagy az érintetlen területek beépítésével, a vízelvezetés megváltoztatásával helyi szinten patakmeder destabilizáció, erózió, szabályozatlan árvizek jöhetnek létre. Elkerülhetőek ezek a tényezők, ha megfelelően hatékony csapadékvíz gazdálkodási rendszer kerül bevezetésre. Az esetleges vízhozam mennyiségi és minőségi kezelésének problémáit egy komplex csapadékvíz elvezető rendszer egyaránt figyelembe veszi. Hatékony megoldás lehet a csapadékvíz tározásra a hullámosított acél szerkezet, amely a mennyiségi és minőségi megoldás lehet a záporok vizeinek kezelésére. Költséghatékony rendszerek a hullámosított acél szerkezetek, az acél előnyös fizikai tulajdonságai együttesen a csapadékvíz tározás területén a legsokoldalúbb termék létrehozását teszik lehetővé.

A Tubus Duo szikkasztórendszer egyik fő eleme a tűzihorganyszott cél spirel cső, átmérője tetszőleges, akár a 3,6 métert is elérheti. Kavicsos ágyazatra telepítve a talajszint alá, visszatöltő anyagként is nagy hézagtérfogatú anyagot szükséges alkalmazni, amihez kulé kavicsot vagy azonos szemcseméretű kavicsot lehet használni. Vízzáró tömítés nélküli speciális pánttal oldják meg a csőcsatlakozásokat, így a kialakított szikkasztó tartályból a víz számára egyenletes kifolyás hozható létre. Így akadálytalanul áramolhat ki a tartályból a benne lévő víz és töltheti ki a kavics szemek közötti szabad térfogatot. A kavics és a pántok ágyazatos szikkasztó mezői is geotextíliával vannak körbevéve, így akadályozva meg a rendszer kolmatálódását. A Tubus Duo moduláris alakzatban, például fésűs rendszerben, sorosan vagy párhuzamosan is kialakítható. A szikkasztó vízmennyiség, valamint a talajmechanikai szakvélemény alapján tervezik a szikkasztó rendszer optimális kubatúráját. Ha kifejezetten a csapadékvíz gyűjtésére van igény, tározó rendszer is kialakítható a Tubus Duo R segítségével, ilyenkor a szikkasztó mezőt nem geotextíliával vesszük körül, hanem bentonit vagy HDPE fóliával.

1 2 3 4