Feneketlen gödör Nagykanizsán

“Karácsony előtt dec. 21-én vagy 22- én a Huszti téren volt egy csőtörés. A hibát kijavították, de a gödör sem a javítás után, sem a két ünnep között nem temette be magát, mert gondolom arra várnak, azért van még mindig ebben az állapotban.” (Forrás: Olvasónk)

A kórházi dolgozókhoz ment karácsonykor a kanizsai államtitkár

Idén is meglátogattuk a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóit, akik a Karácsonyt is munkával töltik. A kardiológiai osztályon egy jelképes ajándékcsomaggal köszöntem meg minden egészségügyi dolgozónak, hogy az ünnepek alatt is számíthatunk rájuk.

Ahogy mi, a térségben élők számíthatunk az ápolók, orvosok, mentők munkájára, úgy a magyar egészségügy, a betegek és egészségügyi dolgozók is számíthatnak a kormányra.
Azon dolgozunk, hogy a betegellátás színvonala és az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, anyagi megbecsülése is javuljon, a magyar rendelők és kórházak fejlődjenek.
A Kanizsai Dorottya Kórház az elmúlt években szinte teljes egészében megújult, a fejlesztés pedig tovább folytatódik.

Hála és köszönet minden egészségügyi dolgozónak! – írta Facebook oldalán Cseresnyés Péter.

(Fotó: Facebook)

Üzleti tervezés

Ha nemcsak megbízható könyvelőt keres, széles szakmai háttérrel rendelkező szakemberek és tanácsadók támogatják Önt, , így vállalkozása biztosan látható eredményeket fog felmutatni. A partnereik érdekét a saját magukénak tekintik, mindent megtesznek azért, hogy cége a lehető legsikeresebb legyen, és a legjobban működjön.

Az üzleti terv készítése elengedhetetlen, ha új és innovatív projektekbe akar belevágni, ezek úgyszintén segítenek a siker elérésében. A hatékony üzleti tervek többféle forgatókönyv átgondolását segítik, így a lehetőségek figyelembe vételével segítik meghozni az optimális döntést.

A startupok és induló vállalkozások esetében elengedhetetlen a stratégiai tervezés, de ha felelősen gondolkodó cégvezetőkről beszélünk, akkor ez minden új induló projekt esetében elmondható. Ugyanakkor nemcsak induló vállalkozásoknak van szüksége üzleti tervezésre, már meglévő vállalkozás esetén is elengedhetetlen pl.: újabb piaci termékek bevezetése, további piaci terjeszkedés, hitel vagy új befektető belépése esetén.

A reális üzleti tervek az érdekelt felek számára feltárják a kockázatokat és a kiadásokat tárják, így biztos adatokkal támasztják elő a döntéseket. A jól összeállított üzleti terv segít a bevételek optimalizálásában és az erőforrások kihasználásában, valamint a két tényező megfelelő összehangolásában. A kitűzött célok teljesülését a lépésekre bontott megvalósítási folyamat teszi lehetővé, mely részletesen kitér az erőforrások biztosítására, a szükséges tőke összegére és a fedezeti pont megállapítására.

A készpénzáramlás, vagyis a cashflow az üzleti terv fontos részét képezi. A tényeket összevetve feltárja a kockázati tényezőket, tükröt tart a vállalkozás elé, és tovább erősíti a működő megoldásokat. A pénzáramlási táblázatok és a tapasztalt szakemberek által készített üzleti tervek azon túl, hogy valós képet mutatnak, a vállalkozás érdekét is figyelembe veszik, így támogatják a tudatos és hatékony cégvezetést. Az adminisztráció kiszervezésével lehetővé válik saját cégvezetési gondjainak csökkentése és emberei túlterheltségének mérséklése, amely segítséggel a gyorsabb fejlődés valósulhat meg.

Cseresnyés: a kormány kiemelt figyelmet fordít a társadalmi vállalkozási szektorra

A kormány kiemelt figyelmet fordít a társadalmi vállalkozási szektorra, lépéseket tesz a leghátrányosabb szereplők felkarolására, a hátrányos helyzetű régiók támogatására – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO) konferenciáján csütörtökön, Budapesten.

(Fotó: MTI)

A szociális, szolidáris gazdaság társadalmi felzárkóztatásban betöltött szerepéről rendezett kétnapos konferencián az államtitkár hozzátette: a Magyarországot történelmileg jellemző kelet-nyugati törésvonal valamennyi gazdasági és társadalmi jelenségnél érvényesül. Ahol a piaci szerepvállalás nem teremti meg a lehetőséget a munkavállalásra, jövedelemszerzésre, a gyors üzleti eredményeken kívül más célokra is szükség van a gazdasági aktivitás élénkítéséhez – fejtette ki.

A kormány tavaly meghirdette 6 milliárd forintos kerettel a társadalmi vállalkozások fenntartható munkahelyteremtését célzó programját, a nyertes pályázók 6,5-250 millió forint összegű projekteket valósíthatnak meg – tette hozzá. Az államtitkár szerint a jövedelemszerzés és gazdasági fejlődés mellett felelősséget kell vállalni a szociális biztonságot nyújtó rendszerek működtetésében is, ami egyre nagyobb kihívás a nemzetállamoknak, így szükség van a helyi közösségekre, vállalkozásokra is.

A szociális gazdaságban működő társadalmi vállalkozások pedig hidat képeznek a piaci folyamatok és a társadalmi szükségletek között – tette hozzá.
Kunijosi Hirosi, az UNIDO főigazgató-helyettese kiemelte: a társadalmi vállalkozók nagyon fontos katalizátorai az innovációnak és a gazdasági fejlődésnek. Számuk évről évre nő, 4-ből egy újonnan létrejövő vállalkozás társadalmi vállalkozás az Európai Unióban.

A szektor 11 millió embert foglalkoztat, ami 6 százaléka az összes foglalkoztatottnak – ismertette.     Nikoletti Antal, az NGM helyettes államtitkára elmondta: a kormány támogatja a hosszú távú együttműködést az UNIDO-val, mivel a szervezet által képviselt célok, az ipari fejlesztés és a társadalmi felzárkózás egybevágnak a kormány elképzeléseivel. Úgy vélte, Magyarország példává válhat a többi ország számára a munkahelyteremtés és a gazdasági fejlődés területén elért eredményei miatt. MTI

Csapadékvíz tározás

A csapadékvíz tudatos kezelésének szükségességét több tényező is befolyásolja és szükségessé teszi, mint a heves záporok, zivatarok, a meglévő csapadékvíz elvezető rendszerek kapacitását meghaladó nagy mennyiségű lehulló eső, a hosszabb-rövidebb természetes csapadék utánpótlás nélküli időszakok. A szélsőséges időjárási körülmények, amelyek napjainkra egyre inkább jellemzőek, elengedhetetlenné teszik a csapadékvizek időszakos, vagy hosszú távú tárolásának kérdését.

A vízminőségi és vízgazdálkodási projektek során kerül alkalmazásra a csapadékvíz tározás. A terület használati jellegének vagy az érintetlen területek beépítésével, a vízelvezetés megváltoztatásával helyi szinten patakmeder destabilizáció, erózió, szabályozatlan árvizek jöhetnek létre. Elkerülhetőek ezek a tényezők, ha megfelelően hatékony csapadékvíz gazdálkodási rendszer kerül bevezetésre. Az esetleges vízhozam mennyiségi és minőségi kezelésének problémáit egy komplex csapadékvíz elvezető rendszer egyaránt figyelembe veszi. Hatékony megoldás lehet a csapadékvíz tározásra a hullámosított acél szerkezet, amely a mennyiségi és minőségi megoldás lehet a záporok vizeinek kezelésére. Költséghatékony rendszerek a hullámosított acél szerkezetek, az acél előnyös fizikai tulajdonságai együttesen a csapadékvíz tározás területén a legsokoldalúbb termék létrehozását teszik lehetővé.

A Tubus Duo szikkasztórendszer egyik fő eleme a tűzihorganyszott cél spirel cső, átmérője tetszőleges, akár a 3,6 métert is elérheti. Kavicsos ágyazatra telepítve a talajszint alá, visszatöltő anyagként is nagy hézagtérfogatú anyagot szükséges alkalmazni, amihez kulé kavicsot vagy azonos szemcseméretű kavicsot lehet használni. Vízzáró tömítés nélküli speciális pánttal oldják meg a csőcsatlakozásokat, így a kialakított szikkasztó tartályból a víz számára egyenletes kifolyás hozható létre. Így akadálytalanul áramolhat ki a tartályból a benne lévő víz és töltheti ki a kavics szemek közötti szabad térfogatot. A kavics és a pántok ágyazatos szikkasztó mezői is geotextíliával vannak körbevéve, így akadályozva meg a rendszer kolmatálódását. A Tubus Duo moduláris alakzatban, például fésűs rendszerben, sorosan vagy párhuzamosan is kialakítható. A szikkasztó vízmennyiség, valamint a talajmechanikai szakvélemény alapján tervezik a szikkasztó rendszer optimális kubatúráját. Ha kifejezetten a csapadékvíz gyűjtésére van igény, tározó rendszer is kialakítható a Tubus Duo R segítségével, ilyenkor a szikkasztó mezőt nem geotextíliával vesszük körül, hanem bentonit vagy HDPE fóliával.

A Facebook marketing jelentősége

A marketing szöveg egy kampány, vagy egy hirdetés lelke is tud lenni. A White Elephant a marketing és közösség építésénél egyaránt segítségére lehet. Egy márka vagy cég életében rendkívül sokrétűen lehet felhasználni, így annak csak a képzelet szabhat határt. Egy jól megtervezett kampány ugyanis képes a cég terveinek és céljainak megvalósítására és elérésére, akár mindezt 100%-ban tudja teljesíteni. Többek között teljeskörű Facebook marketingszolgáltatást nyújt, a célcsoport kutatástól kezdődően a kampányok megtervezésén, kivitelezésén át a riportálásig felel. Mindenki tudja, hogy egy jól megírt szöveg olyan hatást is el tud érni, mint egy híres zeneszerző által megkomponált mű. Fontos, hogy tudjuk kihez szólunk és mit szeretnénk közölni velük.

Az emberek elolvassák a marketing szöveget, majd eldöntik, hogy továbbmennek-e az oldalon vagy sem. Sok minden múlhat ezeken a lépéseken. SEO szövegírás is megvalósul, vagy kreatív szlogen illetve kampány. Különféle hangnemben és stílusban képesek szövegíróink mindazt átadni, amit az ügyfelek egy adott témában kívánnak megjeleníteni akár angolul is.

A Remarketing kampányok során ugyanúgy, mint az adatbázis építés esetén az előző vásárló, a weboldalon járt látogató is igen értékes lehet a cége számára. Rengeteg lehetőséget vet fel, ha egy olyan embert tudunk elérni, akiről már tudjuk, hogy ismer minket és megnézte a honlapot is. Az AdWords kampányoknál segítenek, hogy a cége releváns kulcsszavakra keresés után az első helyek egyikén jelenjen meg, így növelve a weboldalára kattintó látogatók számát, megsokszorozva eladásait.Külföldön leginkább a BrandCamp-ek elterjedtek. Olyan oktatási és fejlődési platformok, amelyek a cégek vezetőinek és marketingeseinek segítenek, hogy naprakészek legyenek a marketing területén, így új dolgokat találhassanak ki cégük szolgálatában. Hírlevél kampányok esetén ügyfelekről, leendő ügyfelekről vezetnek listát. Éppen ezért az adatbázigyűjtés elengedhetetlen egy cég életében.

Így a hírlevél kampányok esetében legideálisabb, ha a vezetéknevén, keresztnevén és e-mailen kívül más adatokat is meg tudunk szerezni. Az adatbázis segítségével különböző hírlevél kampányok készíthetőek, amelyek az adatbázisban lévő adatok alapján szegmentációra adnak lehetőséget, vegyük például a nőket érintő akciós ajánlatokat, amiket csak az ő számukra küldünk ki személyes hírlevélként. Így elmondhatjuk, hogy leendő és meglévő ügyfeleinkkel való állandó kapcsolattartásra a cégek között a hírlevél nyújtja a legegyszerűbb megoldást.

Többszörös bajnok lett a kanizsai kisfiú

Minden tevékenység, így a sport területén is vannak pillanatok, amikor meg kell állni, visszatekinteni és értékelni a történéseket. Ez a pillanat most jött el Horváth Ádámék részére.

Egy nagyon hosszú, sok fontos és nehéz versennyel teletűzdelt, de ugyanakkor rendkívül sikeres évet tudhat a háta mögött a Zrínyi Miklós Általános Iskola 3/b. osztályosa, a Kanizsa Motocross SE fiatal motorosa.

A még csak 8 éves kisfiú már három éve motorozik versenyszerűen és imádja a motorozásnak ezt a rendkívül nehéz, nagy fizikai és szellemi megterhelést jelentő ágát a motocrosst. Ezek a versenyek hol poros, hol sáros, hol homokos vagy éppen, mint a kanizsai, kemény, kötött agyag talajú, kis és nagyobb ívű kanyarokkal, valamint ugrókkal nehezített pályákon zajlanak.

Ádám kemény fizikai erősítő és állóképesség növelő, valamint rengeteg motoros technikai fejlesztő edzés után azzal az elhatározással indult neki a 2016-os verseny évadnak, hogy több fronton is kipróbálja magát az 50 ccm-esek mezőnyében a maxi kategóriában.

Mivel Neki céljai vannak és nem csak vágyai, ennek megfelelően versenyzett: Magyarországon 2 versenysorozatban is, de Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban is ott volt a versenypályákon és 24 versenyt csinált végig olyan eredményesen, hogy egy 3. hely kivételével, mindig 1. vagy 2. tudott lenni!

Az elért eredmények 50 ccm:

– Magyarország Nyílt Junior Motocross Bajnoksága: 7 verseny, három 1. hely és négy

2.hely, ez éves összesítésben 321 pont és 2 helyezés,

– Magyarország MX Mánia Nyílt Motocross Kupa: 7 verseny, négy 1. hely és három

2.hely, ez éves összesítésben 304 pont és 1 helyezés,

– Ausztria AMA Masters Bajnoksága: 5 verseny, négy 1. hely és egy 3. hely, ez éves

összesítésben 239 pont és 1. helyezés,

Szlovénia, Mackovci, Szlovén Kupa: egy verseny 1. helyezés,

Horvátország, Zabok: AMZS Horvát – Szlovén közös bajnokság: egy verseny 1. hely,

– III. MX KIDS CHALLENGE, Esztergom: csapatverseny 2. helyezés.

Versenyzett 65 ccm-ben is a 9-12 évesek között:

  • Zomba, Dél Kupa: 1. helyezés,
  • Csákánydoroszló, MX Mánia Kupa: 2. helyezés.

Ezek az eredmények túl azon, hogy Ádám saját magának dicsősséget szerzett velük, azt is jelentik, hogy van Nagykanizsának és Zala megyének egy országosan is egyedülállót teljesítő, 8 éves cross motorosa, aki elmondhatja magáról, hogy 2016-ban korosztálya Ausztria AMA Masters Bajnoka, a Magyar Országos Bajnokság 2. helyezettje és a Magyar MX Mánia Kupa legtöbb pontot szerzett 1. helyezettje egyidejűleg!

Mindezek mellett a győzelmeivel komoly tekintélyt vívott ki magának Szlovéniában és Horvátországban versenyezve is!

Az pedig már az elkövetkező évekre is jó előjel, hogy a 65 ccm-es versenyein is az élen tudott végezni, hiszen 2017-ben már ebben a kategóriában fog versenyezni! (Kép és szöveg: Vízvári József – Pipás)

Fantasztikus fotókat lőttek Nagykanizsán

nagykanizsa advent
A nagyon szép fényképeket a kanizsai Csengery utcában lévő Belvárosi fotó készítette még december 12-én és tette fel FB oldalára, ahonnan eddig több mint 235-en osztották meg.
Az Erzsébet téri ünnepi díszítés és a kavalkád megörökítése profi
kezekre vall.
Az idén igazán karácsonyhoz illőre sikerült varázsolni a város központi
terét 🙂

Üzenet az MLF-355 rendszámú kocsi női sofőrjének

autó

Keresem azt a női sofőrt aki 2015.08.15.-én du 18:15 és 18:30 között a 76- os úton Szentgyörgyvár és a sármelléki körforgalom között közlekedett a menetiránnyal szemközt, Szentgyörgyvár irányába, melynek következtében hajszálon, a szerencsén és talán a sok éves vezetési rutinomon múlt, hogy a 3 gyermekkel nem álltunk fejre!
Szerettem volna akkor és azóta is megkérdezni a hölgyet, hogy ha már majdnem balesetet okoz, miért hajt el a helyszinről mintha semmi nem történt volna?
Aki tud segíteni, köszönöm!

(Forrás: Facebook)

Boldog Újévet Kíván a DélZalaPress.hu!

Kedves Olvasóink!

Az év utolsó napján – jó esetben – visszatekintünk az elmúlt 12 hónap eseményeire, jókra, rosszakra, melyekből igyekszünk mindnyájan olyan következtetéseket levonni, amik előrevisznek bennünket.

A DélZalaPress.hu 6 hónapos fennállása során, még igen fiatal oldalként, épp azt a fajta gondolkodást szeretné támogatni, ami során nemcsak magunk sikerei és kudarcai, hanem egymáséi is táptalajul szolgálhatnak a saját jövőnkben. Olyan emberekkel beszélgettünk, akik “közülünk valóak”, az utcán elmenve mellettük átlagos helyinek tűnnek. Aztán mégis kiváló üzletembereket, művészeket, sportolókat vagy egész egyszerűen jó embereket ismerhetünk meg bennük.

A December 31. egy olyan nap, amikor mélyen magunkban valamilyen elhatározást fogalmazunk meg, még ha nem is komolyat, de akkor is megtesszük. A változás képessége fontos! Képesnek kell lennünk rá – akár a beszélgetőtársaink révén -, hogy felismerjük az erőt döntéseinkben.

…Ha fogyni szeretne, ha gyarapodni szeretne, ha boldogabban akar élni… Csak el kell dönteni.

Tegyék hát meg ma, és majd holnap is! Tegyék meg úgy, hogy legalább egy picit betartják a fogadalmukat!

2015 legyen tehát a nagy döntések és nagy változtatások éve! Kezdjük azzal, hogy mindannyian jobb emberek akarunk lenni. Ha ezt eldöntjük, már minden döntésünknek megadtuk az alapot!

Ezekkel a gondolatokkal kíván a DélZalaPress egy sikerekben és döntésekben gazdag Boldog Újévet minden kedves Partnerének, Olvasójának és jövőbeni beszélgetőtársának!

MemeCenter_1420031101057_317

1 2 3